navigatie overslaan

Help de boswachter 7 dec

  • 7 dec 2022
  • 14:00- 15:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Kom vogels kijken met de boswachter en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 7 december van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’

Deze middag ga je met de boswachter vogels spotten. Je gaat op onderzoek in de Koppeltuinen en het Vechtpark, vlak bij natuuractiviteitencentrum De Koppel. Het is altijd weer spannend welke soorten er te zien en te horen zijn. Er zijn vogelsoorten die je het hele jaar kunt zien, maar er zijn ook soorten die vanuit Noordoost-Europa in Nederland de winter doorbrengen. Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen stempelkaart. Een ouder/begeleider mag mee of in De Koppel blijven. Hij/zij dient bereikbaar te zijn en blijft verantwoordelijk voor het toezicht op z’n kind. De kinderen dienen als groepje bij de boswachter te blijven. Zo is er ook meer kans voor iedereen om vogels te spotten. De boswachter neemt een telescoop mee, dat is een superverrekijker.

Tip: Heb je zelf een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of dichte wandelschoenen. Zorg voor kleding, een jas en een muts die je lekker warm houden. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op en kom op 7 december naar De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg. Bel voor opgave en informatie tel. (0523) 273388. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com. Daar bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een duurzaamheidsgids.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen