navigatie overslaan

Gezellige markt met kerstartikelen en nog veel meer

Kerstmarkt Gramsbergen

  • 7 dec 2022
  • 16:00- 21:00
  • Gramsbergen

Struinen langs de kramen met kerstballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen, maar ook accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. En genieten van erwtensoep, oliebollen, bratwurst, warme chocolademelk en glühwein. En er is veel muziek, van orkesten en koren.

De kerstmarkt in Gramsbergen is één van de eersten in het Overijssels Vechtdal. Woensdag 7 december stallen ruim vijftig standhouders hun waren uit in het centrum.

In de sfeervolle smalle straten en steegjes is het tussen 16.00 en 21.00 uur heerlijk struinen langs de kramen. Het aanbod van de standhouders zal weer heel divers zijn. Kerstbomen en - ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, mutsen en handschoenen, maar ook accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Niemand hoeft thuis te eten want er zijn winterse gerechten zoals erwtensoep, oliebollen, bratwurst en winterse dranken zoals warme chocolademelk en glühwein.

Het door middenstandsvereniging EMM/MOG georganiseerde evenement is uitgegroeid tot een publiekstrekker van jewelste. Dat is toe te schrijven aan het sfeervolle centrum van het stadje en de uitgebreide omlijsting. Natuurlijk is de Kerstman aanwezig. De op de basisscholen uitgedeeld kleurplaten kunnen bij hem worden ingeleverd.

Overal klinkt het geluid van de midwinterhoorn, de ‘oale roop’. Er zijn verschillende muzikale optredens zoals van het unieke Groot Gramsberger Kerstmannen Koor met ruim 50 zingende Kerstmannen, de jeugdorkesten van Harmonie Crescendo/KNA en Fanfare Soli Deo Gloria uit Ane, popkoor Canta Libre, Zus & Zo en dans en acrogym van Gymnastiek-vereniging Gramsbergen.

In het museum Infocentrum Vechtdal is een verzameling kerststallen te zien en de leden van fotoclub Fotogram exposeren er. Blikvanger in het centrum is een door Stichting ProGram geplaatste ruim tien meter hoge kerstboom,dit jaar voorzien van verlichting en sterren.

Om 20.30 uur is op het Meiboomplein de trekking van de decemberactie van EMM/MOG met vele mooie prijzen.

Meer informatie: www.gramsbergen.nl/evenementen

Wanneer

-

Meer leuke evenementen