navigatie overslaan

De Groene Karavaan

Wonderlijke winterwandeling op Landgoed de Horte

  • 9 feb 2023
  • 10:00- 12:30
  • Dalfsen

Natuur in de winter? ‘Je loopt er soms zomaar aan voorbij’.Begin februari lijkt de natuur in een winterslaap, maar voor wie goed kijkt is er toch van alles te zien: de Groene Karavaan trekt met ecoloog Adriaan de Gelder de natuur in op landgoed De Horte om erachter te komen dat in deze donkere tijd nog veel te zien is in de natuur.

‘Je loopt er soms zomaar aan voorbij’, weet Adriaan de Gelder over de verrassende natuur tijdens de winter. ‘Op bomen zitten korstmossen, er groeien paddenstoelen op verrassende plekken en in holtes in bomen zitten soms uilen. In de winter kun je best veel zien’.

Dassenburcht
Landgoed De Horte is de thuisbasis van Landschap Overijssel, de Groene Karavaan kreeg toestemming om in het groen van die natuurorganisatie een ‘Wonderlijke Winterwandeling’ te houden om op zoek te gaan naar bijzondere plekjes.[AdG1] Na een korte lezing gaan de deelnemers aan de wandeling naar buiten, met als spectaculair hoogtepunt de dassenburcht die zich op het landgoed bevindt. ‘En enorm gangenstelsel, voor veel mensen heel erg leuk om te zien’, weet ecoloog Adriaan van Gelder over het hoogtepunt van die wonderlijke wandeling. ‘Ook daarvoor geldt; pas als je weet waar je het moet zoeken, tref je het aan’.

Meer informatie en aanmelden

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen