navigatie overslaan

De Groene Karavaan

Langs bulten en bomen met Wim Eikelboom

  • 29 januari - 8 feb 2023
  • 14:15- 16:00

De Groene Karavaan hoopt dat iedereen het belang van biodiversiteit in gaat zien, maar ook geniet van de bijzondere aspecten van het ‘alledaagse’ landschap. Om dat te bereiken vraagt de Groene Karavaan regelmatig kenners van natuur en landschap om ons mee te nemen naar bijzondere plekken. In Het Vechtdal neemt schrijver en natuurkenner Wim Eikelboom ons mee op tochten langs bulten en bomen.

import-85694-63c74bbf289dc.jpg

Schrijver en verhalenverteller Wim Eikelboom is verknocht aan rivieren en het landschap; op zijn website www.rivierverhalen.nl publiceert hij regelmatig bijdragen en zelfs podcasts over de natuur in Overijssel. Daarnaast bundelde hij vijftig verhalen over het levend erfgoed langs de Vecht in het prachtige verhalenboek ‘Kiek in het Vechtdal’. Inmiddels is hij ook een graag geziene gast bij de Groene Karavaan en neemt hij ook in het Vechtdal mensen mee om ze enthousiast te maken over het landschap.

De eiken en de Vecht
Op landgoed De Groote Scheere tussen Gramsbergen en Coevorden staan misschien wel de mooiste eikenbomen van Nederland, stelt Wim Eikelboom vast. Hij neemt de Groene Karavaan mee om te laten zien hoe natuur en cultuurhistorie zich hier met elkaar verbinden. Daarnaast leidt Wim Eikelboom ons langs landgoed Vilsteren, waar de Vecht in het verleden nog wild en onstuimig was en opvallende bulten in het landschap heeft achtergelaten. Twee wandelingen die absoluut de groene moeite waard zijn!

Wandeling 1: Bijzondere eikenbomen op landgoed Groot Scheere
De wandeling langs de bijzondere eikenbomen over landgoed Groot Scheere wordt gehouden op zondagmiddag 29 januari en duurt van 14.15 tot circa 16.00 uur.

Wandeling 2: Wandeling landgoed Vilsteren
De wandeling over landgoed Vilsteren wordt gehouden op zondagmiddag 5 februari en begint om 14.15.

Meer informatie en aanmelden

Wanneer

29 jan - 8 feb 2023
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen