navigatie overslaan

educatie

De schoonheid van de wilde planten

  • gisteren
  • 20:30- 22:00
  • gratis - € 5,00
  • Ommen

Groei en Bloei Ommen organiseert op woensdag 22 maart om 20.30 een lezing 'De schoonheid van de wilde planten'. De spreker is Ella Roelfs-Rijzebol.

Groei en Bloei Ommen organiseert op woensdag 22 maart om 20.30 een lezing ‘De schoonheid van de wilde planten’ in de Carrousel in Ommen. Spreker is Ella Roelfs-Rijzebol. Voorafgaand aan de lezing vindt de Algemene Ledemvergadering plaats vanaf 19.30. Deze ALV is alleen voor leden.

Wilde planten bieden, in tegenstelling tot veel gekweekte cultuurplanten, voedsel voor dieren die hier van nature voorkomen. Voedsel zoals nectar, stuifmeel, vruchten, zaden en wortels. Veel dieren hebben dan ook een voorkeur voor bepaalde soorten planten, ook wel waardplanten genoemd. Hoe meer wilde planten, hoe meer biodiversiteit. Wilde bloemen zijn belangrijk, want zij vormen een belangrijke basis voor de natuur. Ze zijn niet alleen belangrijk als voedsel voor dieren, maar ook als een plek om eitjes te leggen, als ontmoetingsplek of overwinteringsplaats. Gelukkig is een diervriendelijke tuin met veel planten en bloemen steeds meer in! Het verschil tussen onkruid en wilde planten is gering, aldus Ella: onkruid is vaak niet het juiste woordvoor wilde planten in de tuin. Woekeraars kunnen we beter weghalen, maar een aantal wilde planten laten staan is zeer nuttig.

Tijdens deze lezing voor Groei & Bloei deelt Ella aan de hand van een PowerPointpresentatie een aantal foto’s van wilde planten en van de dieren die ervan genieten met de bezoekers. Wilde planten zijn planten om van te genieten en vooral te waarderen.De lezing zal gaan over wilde planten, hun schoonheid en het nut ervan.

Entree gratis voor leden en €5,- voor niet leden. Voor meer informatie zie www.ommen.groei.nl

Wanneer

-

Prijzen

Prijs voor leden
gratis
Prijs voor niet-leden
€ 5,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen