navigatie overslaan

Expositie van werken van Piet Eggen en Mark Lijftogt

Verstild Leven

  • 23 april - 2 jul 2023
  • 14:00- 16:00
  • Balkbrug

Op verschillende plekken in het Reestdal lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Stil-leven, Verstild Leven. De titel van de expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met kunstwerken van Mark Lijftogt en Piet Eggen.

Mark Lijftogt (1963) stilleven schilder, geboren in Amsterdam, waar hij woonde en werkte tot een aantal decennia geleden toen hij verhuisde naar het meer rustige oosten van het land.

Lijftogt groeide op in een klein dorp onder de rook van Amsterdam waar hij al op jonge leeftijd begon met tekenen.

Na de middelbare school werkte hij als tandtechnieker in een tandtechnisch laboratorium. Via een vriend ontmoette hij de bekende beeldhouwer Hans ’t Mannetje die een restauratieatelier leidde in een oude synagoge (Uilenburger) in het centrum van Amsterdam tegen over het Rembrandt Huis.

In dit atelier werkte hij tussen vakbekwame handwerklieden van verschillende disciplines, zoals houtsnijders, beeldhouwers, timmerlieden, schilders en restaurateurs. In deze klassieke omgeving werd zijn liefde voor traditionele technieken en omgang met het vak wakker gemaakt.

Exposities volgden in Nederland en vooral daarbuiten, zijn werk is te vinden in collecties in Nederland, Verenigd Koninkrijk, De Verenigde Staten van Amerika, Duitsland, Italië, Noorwegen en Frankrijk etc. http://marklijftogt.com/nl/

Piet Eggen, geboren 1949 te Klimmen in Zuid Limburg. Opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht. Vanaf zijn jeugd al tekende en schilderde hij, gecombineerd met een brede interesse in natuur, hetgeen duidelijk is terug te vinden in de keuze van zijn onderwerpen. Hij bouwde een professionele carrière op als natuurillustrator, daarnaast is hij vrij schilder. De laatste jaren is vrij schilderen steeds belangrijker geworden en het maakt nu het grootste deel van zijn werk uit.

Als schilder vindt hij zijn onderwerpen voornamelijk in landschappen, daarnaast in wat hij noemt stilleven-achtige onderwerpen uit de natuur. Het Reestdal is een voortdurende bron van inspiratie voor zijn werk. Stilte, verlatenheid en vergezicht spelen vaak een rol in de keuze van zijn landschappen. www.pieteggen.info

Wanneer

23 apr - 2 jul 2023
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen