navigatie overslaan

Help de boswachter 3 mei

  • 3 mei 2023
  • 14:00- 15:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Vogels ontdekken met de boswachter bij De Koppel

Op woensdagmiddag 3 mei van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen van 6 tot 13 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’

Deze middag ga je met de boswachter kijken en luisteren naar vogels. Je gaat op onderzoek in de Koppeltuinen en directe omgeving, zonder de vogels te verstoren. Om ervoor te zorgen dat er weer jonge vogels bijkomen, moeten zij nesten maken, eieren leggen en uitbroeden. En die jongen moeten worden gevoerd door hun ouders totdat die groot genoeg zijn. Dit gebeurt allemaal in de lente tot het begin van de zomer. Dan is er genoeg te eten voor al die vogels. Elke soort is te herkennen aan zijn verenpakje, zijn vorm en grootte en aan de geluiden die worden gemaakt. Zangvogels zingen de mooiste ‘liedjes’ en spechten roffelen er op los. Andere houden zich liever een beetje verstopt.

Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen stempelkaart en dan ben je al een beetje een Koppelranger. Een ouder/begeleider blijft verantwoordelijk voor het toezicht op z’n kind, mag ook mee of in De Koppel blijven, maar dient dan telefonisch bereikbaar te zijn. De kinderen dienen als groepje bij de boswachter te blijven. Zo is er ook meer kans voor iedereen om vogels te spotten. De boswachter neemt een telescoop mee, dat is een superverrekijker.

Tip: Heb je een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of dichte wandelschoenen. Zorg voor kleding die past bij het weer op die dag. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op en kom op 3 mei naar De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg. Bel voor opgave en informatie tel. (0523) 273388 of info@dekoppel.com. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com.

Bij De Koppel bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en op aanvraag kosteloos advies van een duurzaamheidsgids.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

(Als u de foto plaatst, dan graag met de volgende vermelding: ©BertOoms_roodborsttapuit)

Wanneer

-

Meer leuke evenementen