navigatie overslaan

muziek

Korenavond in het bostheater

  • 13 mei 2023
  • 19:30
  • gratis
  • Ommen

Op 13 mei is er een korenavond in het Bostheater in Ommen. Voor deze avond hebben we twee koren uit de buurt gevraagd om een optreden te verzorgen in het Bosthater. Seniorenkoor Just For Fun uit Dalfsen en popkoor Swingtime uit Dedemsvaart. Daarnaast hebben we The Delta Crew gevraagd om tussen de bedrijven door ‘de boel aan elkaar’ te spelen.

Deze avond is gratis toegankelijk!

Swingtime

Swingtime is een enthousiast gemengd popkoor, bestaande uit ruim 30 personen. Ze bestaan al meer dan 25 jaar en zingen popliedjes uit de vorige eeuw, zoals medleys van de Beegees en Fleetwood Mac, maar ook nummers van Pink en Susan & Freek. De oprichtingsvergadering was op 31 oktober 1996. Het koor is opgericht vanuit de behoefte om populaire muziek te zingen. Vanaf het begin had het koor een goede bezetting, verdeeld over verschillende stemgroepen. Samen zingen…..een plezierig tijdverdrijf, waarbij van ons toch een behoorlijke mate van discipline wordt verwacht.

Swingtime oefent elke dinsdagavond 2 uur met onze muzikaal leider: Luko Hans, die ons al ruim 15 jaar begeleidt. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust eens op dinsdagavond om 19:30 uur bij onze repetitie in de Antenne, Wilhelminastraat 3 te Dedemsvaart om te luisteren en eventueel mee te zingen Tijdens het optreden in het Bostheater zullen ze begeleid worden door verschillende leden van The Delta Crew. Onze muzikaal leider Luko Hans is toetsenist bij deze band. Deze avond worden ze naast Luko begeleid door: Rob Oosterlaar op drums, Jasper Prins op basgitaar en Titus Prins op gitaar. Zee hopen, dat u dat resultaat wilt komen beluisteren op 13 mei.

Just For Fun

Na het zien van de Amerikaanse film/documentaire Young@Heart in februari 2011 besloot Greet Aafjes uit Dalfsen het initiatief te nemen tot de oprichting van een senioren popkoor. Zij plaatste een artikel in een huis aan huisblad waarin ze haar bedoelingen uitlegde. Op de kennismakingsbijeenkomst in mei 2011 (tevens open repetitie) kwamen 20 belangstellenden.

Met veel enthousiasme zingt Just for Fun popsongs uit de zestiger en zeventiger jaren van Abba, Elvis, Beach Boys, the Beatles enz. De enthousiaste, professionele dirigent Anna Hoekstra zet echter af en toe ook hedendaagse popsongs op het programma, leuk om te zingen en je kleinkinderen mee te verrassen! Onder haar leiding is Just for Fun van een beginnend koor tot een echt volwassen popkoor gegroeid. Het koor bestaat uit een groep van ruim 60 mensen. Door de sterke ledengroei is er momenteel een ledenstop, behalve voor bassen en tenoren.

Tijdens de optredens maakt het koor gebruik van een professionele pianist en/of begeleidingsband. Vanaf september 2021 is Anne Hoekstra uit Zwolle de nieuwe dirigent. Anna is afgestudeerd aan het Conservatorium. Naast het dirigeren componeert en arrangeert zij bestaand en nieuw repertoire.

Anna zingt en speelt piano, gitaar en is professioneel drumster van the Bluebettes uit Zwolle.

Kom dat zien op 13 mei in het Bostheater!

The Delta Crew

THE DELTA CREW …. een nieuwe naam in de muziekscene binnen het Vechtdal.

In de naam is de thuisbasis, of beter gezegd de geboortegrond, van de band te lezen: de Vechtdelta, het stroomgebied van de Overijsselse Vecht.

Ontstaan uit de samensmelting van twee voormalige Vechtdelta-bands: MooiZoo en Memory Lane. Beide bands hadden een paar jaar geleden een punt gezet achter hun imposante muzikale bestaan en een aantal leden van beide bands vond elkaar in de behoefte om iets nieuws te beginnen. Immers een muzikant stopt nooit en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen!

De band bestaat momenteel uit 5 muzikanten die allen hun sporen wel hebben verdiend in het coverband-circuit. De achtergrond van de muzikanten in deze nieuwe band staat garant voor een prettige en eigenwijze mix van oudere en nieuwere muziek met herkenbare West Coast- en stampende blues- en rockklanken.

Een greep uit het repertoire spreekt voor zichzelf: How Long (JD Souther), Against the wind (Bob Seeger), Rikki don’t lose that number (Steely Dan), Star (Steelers Wheel), Handle with care (The Travelling Wilburys), Into the great wide open (Tom Petty), Further on up the road (Eric Clapton/Joe Bonamassa) en nog vele andere muzikale beauty’s.

Tijdschema (onder voorbehoud): 19:30 – 20:00 The Delta Crew 20:00 – 20:45 Just For Fun 20:45 – 21:15 The Delta Crew 21:15 – 22:00 Swingtime

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen