navigatie overslaan

Week tegen de Eenzaamheid 2023

  • 29 september - 3 oktober
  • 10:00- 16:00
  • Hardenberg
import-82790-62916d0dcc5bf.png

Activiteiten bij De Koppel

Van 28 september t/m 4 oktober is het de ‘Week tegen de eenzaamheid’. Op 29 september en 3 oktober organiseert De Koppel 3 leuke activiteiten i.s.m. het IVN, afd. Hardenberg-Gramsbergen.

Soms is het wat lastig om de deur uit te gaan. Het kan dan moeilijker zijn om mensen tegen te komen. De Koppel heeft 3 activiteiten georganiseerd, waarbij het misschien wat makkelijker is om elkaar te ontmoeten en om met elkaar te praten.

  1. Vrijdag 29 september van 10 tot 12 uur wandeling richting Hazebos o.l.v. gids Jan van Hoek

  2. Dinsdag 3 oktober van 14 tot 16 uur wandeling door het Vechtpark o.l.v. gids Rutger Bremer

  3. Dinsdag 3 oktober van 14 tot 16 uur Duurzame spellen o.l.v. Miriam Gerrits (De Koppel).

De wandelingen spreken min of meer voor zich. Maar duurzame spellen, wat houdt dat in? Dat de spellen zelf duurzaam zijn, daar gaat het niet om. Met deze spellen kun je op een leuke manier ontdekken wat duurzame keuzes zijn. Weet jij bijvoorbeeld wat duurzamer is: wassen op 40O C in plaats van 60O C of je regenwater gebruiken om de planten water te geven? Dit soort keuzes worden je voorgelegd en zo ontdek je samen wat duurzaamheid nou eigenlijk inhoudt en waar je zelf gemakkelijk een andere, betere keuze kunt maken. Ook is er een duurzaam ‘Mens erger je niet’ en is er een bijzonder memoryspel. Genoeg manieren en materialen dus om samen een spel te spelen. Tijdens de spellen bestaat er geen goed of fout, het draait vooral om het samen gezellig bezig te zijn.

De activiteiten zijn bedoeld voor volwassenen en kosten niets, inclusief koffie en thee. Geef je wel even op! Vraag gerust familieleden, buren of vrienden mee. Je hoeft niets te zeggen, gewoon meedoen en genieten, is ook prima.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Telefoonnummer 0523 273388 of info@dekoppel.com. Aanmelden kan t/m 26 september. Minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen