navigatie overslaan

Fruitpersdag 2023

  • 30 september
  • 09:00- 16:00
  • Hardenberg
import-82790-62916d0dcc5bf.png

Fruitpersdag bij De Koppel in Hardenberg Fruit persen - Fruit determineren - Fruitbomen snoeien 30 september 2023

Op zaterdag 30 september aanstaande is iedereen vanaf 09.00 uur van harte welkom op de fruitpersdag bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. De toegang is gratis.

Vorig jaar werd uit het hele land en zelfs uit Duitsland fruit aangevoerd. De hoeveelheid van 5255 kilogram fruit overtrof alle verwachtingen. Lijkt het je leuk en interessant om eens mee te maken. Vanaf 09.00 begint de pers te draaien.

Na het persen blijft er gemiddeld 70% super gezond sap zonder enkele toevoeging over. Doordat het sap na het persen wordt gepasteuriseerd kan het zonder problemen twee jaar worden bewaard. Je hebt fruitbomen, maar te veel fruit om het zelf te verwerken, laat dan je appels, peren of klein fruit persen tot vers sap! Het aan te voeren fruit moet vrij van rot en vervuiling zijn, plekjes en beschadigingen zijn geen probleem.

De mobiele fruitpers is vanaf 09.00 uur aanwezig. Meer informatie via De Koppel of kijk op www.dekoppel.com. Opgave via mail info@dekoppel.com of telefonisch via 0523-273388. Geef a.u.b. door je naam, adres en telefoonnummer en een schatting van het aantal kilo’s fruit dat je wilt laten persen op 30 september. Na aanmelding krijg je in de week voorafgaand aan de fruitpersdag de tijd door wanneer je verwacht wordt. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.

Fruit determineren Vanaf 10.00 uur is de bekende pomoloog Marcel Tross uit Neede aanwezig. Marcel weet alles van oude fruitrassen. Hij is kweker van fruitbomen en kan advies geven over hoe en waar te planten, het bemesten en de verzorging. Heb je een fruitboom waarvan je de soort, ras of herkomst niet weet dan kun je dat op 30 september bij De Koppel laten onderzoeken. Neem 3 appels, peren of pruimen mee en je gaat weer naar huis met alle kennis over het ras, soort en herkomst. Determinatie is gratis!

Hoogstambrigade Hardenberg Vanaf 09.00 uur zijn er ook leden van de Hoogstambrigade Hardenberg aanwezig. Bij hen kunt u informatie inwinnen over het onderhoud en het snoeien van met name hoogstam fruitbomen. Zij snoeien tegen geringe kosten uw fruitbomen. De regio waarin dat wordt gedaan, loopt van de Duitse grens tot de gemeentegrens van Dalfsen.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen