navigatie overslaan

muziek

RORY GALLAGHER PROJECT (UK)

  • 24 nov 2023
  • 21:00- 23:00
  • € 18,50
  • Dedemsvaart

BY THE INNES SIBUN TRIO - Een ode voor en door legendarische bluesmuzikanten.

Soms is muziek zo sterk, dat hij ook na de dood van de artiest voorleeft. Dat geldt zeker voor de Ierse Rory Gallagher. Hij was en is een van de meest invloedrijke figuren van de blues rock scene. Zijn waanzinnige liveoptredens waren legendarisch, hij werd in ’72 en ’74 door het muziekblad Melody Maker verkozen tot beste gitarist van de wereld, en dat op een afgeleefde Fender Stratocaster, maar overleed helaas in 1995 op 47-jarige leeftijd.

Het werk van Gallagher liet diepe indruk na op de internationaal bekende bluesgitarist en zanger Innes Sibun, die zelf ook een flinke staat van dienst heeft. Het debuutalbum van Innes werd tot het beste blues album van 1991 verkozen in zijn thuisland Ierland, hij toerde twee jaar lang met Robert Plant (Led Zeppelin) en opende shows voor Peter Green, Taj Mahal, Johnny Winter en Ronnie Earl.

Samen met bassist Kevin Jeffries en drummer Kevin O’Rourkehet betreedt Innes Sibun het Gashouder podium. Ook Kevin Jeffries heeft een indrukwekkende carrière, onder andere als onderdeel van de Roger Taylor band (Queen) en met zijn eigen band Babysnakes. Kevin O’Rourke speelde op menig blues en jazzfestival.

In de Gashouder speelt de band, in een vlammende en intense ode vol weergaloos gitaarwerk, nummers van de eerste drie albums van Gallagher: ‘Rory Gallagher’, ‘Deuce’ en ‘Live! In Europe’

“Probably the best blues you’ll hear all year” – Total guitar magazine

“National treasure status awaits” – Classic rock magazine

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 18,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen