navigatie overslaan

expositie

Najaarsexpositie 2023: Regge, Reest en Wad

  • 20 oktober - 19 nov 2023
  • De Stapel (De Wijk)

De najaarsexpositie van Beeldenatelier Wildschutserve biedt dit jaar behalve beelden in brons en steen ook olieverfschilderijen van Jeffrey Brok uit Ommen en bijzondere grafiek van Aly van der Wal uit Zoutkamp.

Regge, Reest en Wadden staan centraal op expositie Wildschutserve.

Een en ander wordt afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman uit De Wijk. Terwijl Aly haar inspiratie vooral vindt in het ongerepte Waddengebied, is Jeffrey gefascineerd door het oude cultuurlandschap rond Regge en Reest.

Jeffrey Brok (1993) kreeg zijn opleiding aan de ArtEZ Hogeschool in Zwolle. Hij is een kunstschilder met een grote fascinatie voor het oude landschap rond de Regge en de Reest. Vanuit zijn woonplaats Ommen trekt hij er per fiets op uit om ‘en plein-air’ zijn doeken te schilderen. Zijn schilderijen worden in vluchtige penseelstreken opgezet waarbij het landschap of de boerderijen in ingetogen kleuren worden vastgelegd.

Aly van der Wal (1950) heeft zowel Academie Minerva als de Klassieke Academie gevolgd. Aly kijkt met respect en verwondering naar het eeuwenoude natuurlandschap van de Wadden. De ongereptheid boeit haar: de voortdurende wisselwerking tussen land, water, lucht en met name het licht dat voor Aly de grote tovenaar is. Door een zelf-ontwikkelde grafische techniek waarbij op aluminium wordt gedrukt, komt dat kenmerkende Waddenlicht in haar landschappen buitengewoon fraai tot uitdrukking.

Bert Denneman maakt beelden in brons geïnspireerd door de Nederlandse natuur, met name vogels en zoogdieren.

Door de uiteenlopende stijlen en technieken belooft het een boeiende tentoonstelling te worden; een aanrader dus! Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer

20 okt - 19 nov 2023
  • elke donderdag: uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen