navigatie overslaan

Help de boswachter 6 dec.

  • 6 december
  • 14:00- 15:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 6 december van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger’.

Naast natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen waarlangs de rivier de Vecht stroomt. Daar komen allerlei soorten planten voor. Maar er waaien ook zaden in van bomen. Daardoor komen er jonge boompjes tussen die planten. Als je die maar laat groeien, veranderen de Koppeltuinen langzamerhand in bos en verdwijnen die planten en ook de insecten en andere dieren.

Daarom gaat de boswachter met de kinderen die jonge boompjes daar weghalen. Kleintjes kun je met de hand eruit trekken, en de andere met de steekschop eruit spitten. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Je krijgt aan het eind van de middag een stempelkaart mee met een stempel, of als je die al hebt dan krijg je er een stempel bij op jouw kaart. Kom jij ook de boswachter helpen?

Een ouder of begeleider is verantwoordelijk voor diens kind en mag ‘stand by’ zijn of dient in elk geval telefonisch bereikbaar te zijn. Het is handig om laarzen of stevige schoenen aan te hebben. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op en kom dan op 6 december naar De Koppel. Voor informatie en opgave tel. (0523) 273388 of mail naar info@dekoppel.com.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen