navigatie overslaan

Vechtdal Rally, een spannend en gratis evenement voor het hele gezin in Hardenberg

ACON - Van der Spek Vechtdalrally

  • 21 - 22 juni
  • gratis
  • Hardenberg

Vechtdal Rally, gratis auto rally evenement in Hardenberg en omstreken. Pits aan de Noorwegenweg Hardenberg. Vertier voor het hele gezin.

De Vechtdalrally is één van de 6 Rally’s in Nederland welke meetellen voor het Open Nederlands kampioenschap. Dit betekent dat de Vechtdalrally ook Nederlandse toppers zal mogen verwelkomen om in Hardenberg en Coevorden te strijden voor deze prestigieuze titel.

De organisatie, die louter bestaat uit vrijwilligers, is inmiddels alweer op volle toeren bezig om ook in 2024 een mooie editie neer te zetten. Er wordt hard gewerkt aan de klassementsproeven rond Hardenberg en Coevorden. De organisatie mikt op ruim 140 kilometer op snelheid wat de Vechtdalrally tot een van de grootste rally’s in Nederland laat behoren.

Dit jaar zal het servicepark, wat zich bevindt aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg bij hoofdsponsor Van der Spek Vianen BV al op de vrijdag worden ingericht. Keuring van de rally auto’s gebeurt op de vrijdag bij Brunink Serving Industry. Het verkennen van de klassementsproeven gebeurt ook op vrijdag zodat de zaterdag geheel voor de rally is. Dit geeft een zeer ontspannen rally waar voor de toeschouwers veel te zien is.

Ook in 2024 mikt de organisatie op 4 verschillende klassementsproeven op snelheid en zo weinig mogelijk verbindingskilometers.

Doelstellingen van de Vechtdalrally zijn zoals altijd: een voor de bezoekers gratis evenement neerzetten wat dus voor ieders portemonnee past.

Dankzij de vele bezoekers hopen we voor de Hardenbergse ondernemers zoveel mogelijk spin off te kunnen bewerkstelligen en Hardenberg (inter)nationaal nog beter op de kaart te zetten.Oog voor ons milieu; de Vechtdalrally is al jaren de groenste Rally van Nederland door allerlei initiatieven. Zo wordt de veroorzaakte CO2 volledig gecompenseerd bij het Fair Climate Fund. Dit Fonds ondersteunt onder andere met onze compensatie, mensen in de derde wereld en helpt deze mensen onder andere met veilige kooktoestellen waardoor deze mensen veiliger leven en daarbij minder CO 2 uitstoten. Tal van andere initiatieven zoals elektrische voorrij auto’s en dergelijke zorgen voor een zo klein mogelijke belasting van ons milieu en toch maximaal plezier voor het vele publiek. Als derde doelstelling wil de Vechtdal organisatie, goede doelen ondersteunen en het liefste goede doelen in onze eigen omgeving.

Ook belangrijk zijn onze gastheren en dames, de buurbewoners waar de proeven verreden worden. We ondersteunen hier de buurtverenigingen maar proberen ook de overlast zoveel mogelijk voor de buurt te beperken.

De 2024 editie van de Vechtdal Rally belooft weer een prachtig evenement te worden voor jong en oud met gratis toegankelijke klassementsproeven, een gratis toegankelijk serviceterrein aan de Noorwegen weg 6 te Hardenberg waar de organisatie nu al 6 jaar gastvrij wordt ontvangen door ACON Afrasteringen en van der Spek Vianen BV.

Houd de website en andere kanalen in de gaten voor verder nieuws en ontwikkelingen.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen