navigatie overslaan

expositie

Kunst onder de Wieken

  • 12 juli - 13 augustus
  • 13:00- 17:00
  • Ommen

In 2022 heeft st. Vechtdalkunsten de gelegenheid gekregen om te exposeren en elkaar te ontmoeten in molen De Konijnenbelt. Gelegen aan de Vecht tegenover het centrum van Ommen, is dit voor jou als kunstliefhebber de ideale plek om te bezoeken.

Door de rijke variatie aan disciplines onder Vechtdalkunstenaars is van alles te zien: realistische, figuratieve en abstracte schilderijen, keramiek, glaswerk, tekeningen, werken met natuurlijk materialen, foto’s, stenen en bronzen beelden.

De maandelijks wisselende exposities nodigen uit om meermaals langs te komen. Onder genot van een kop thee of koffie kun je op je gemak rond kijken. Door de bank genomen is één van de exposerende kunstenaars aanwezig, om kennis te maken met de mens achter het werk. En om toelichting te geven en jouw vragen te beantwoorden.

Ook molen De Konijnenbelt zelf is een bezoekje waard. Deze molen, een achtkantige windmolen, is genoemd naar de voormalig eigenaar Hendrik Konijnenbelt. Samen met zijn broers heeft hij in 1806 de molen gebouwd als oliemolen en pelmolen. Hendrik is er blijven wonen en werken, terwijl zijn broers op andere locaties soortgelijke molens hebben gebouwd. De prachtige oude technieken die in de molen zijn goed te zien. Regelmatig laat de enthousiaste molenaar Bastiaan de wieken draaien en heeft hij tijd om je de molen te laten zien.

Je bent van harte welkom. Uiteraard is de toegang gratis.

Leendert Pieter Stodel

met schilderijen

Theo Navest

met beelden

Sytske Nijland

met mixed media werken

Wanneer

12 jul - 13 aug 2024
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen