Oktober Keramiekmaand

Tuin en Kunst komen samen

prijs
€ 8,00
locatie
Tuinen Mien Ruys, Dedemsvaart

Voor het derde jaar op rij vieren we de succesvolle Oktober Keramiekmaand in de Tuinen Mien Ruys in samenwerking met Keramiek@venture. Wederom zijn zij er in geslaagd om een groep boeiende keramisten uit te nodigen om samen met hen deze expositie vorm te geven. De werken zijn te zien in de verschillende tuinen en de diverse gebouwen.

Keramiek@venture bestaat uit Joke Dekker, Anneke Jansen, Leo Broos, Floor de Wit en Lia van Rhijn. Wederom zijn zij er in geslaagd om een groep boeiende keramisten uit te nodigen om samen met hen deze expositie vorm te geven. De werken zijn te zien in de verschillende tuinen en de diverse gebouwen.

Op alle zondagen in deze maand worden er speciale activiteiten georganiseerd met keramiek als thema. De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 29 oktober gedurende de openingstijden van de Tuinen Mien Ruys.

Programma:

Zo 1 okt. - Dag van de opening 14.30u: Officiële opening met live muziek.

Zo 8 okt. - Dag van het draaien 14.00 tot 16.00u: Demonstratie van potten draaien door Leo Broos en Floor de Wit. Natuurlijk mag u zelf ook de uitdaging aangaan. Eigen bijdrage €2,50. De resultaten worden op 29 oktober gebakken in diverse ovens.

Zo 15 okt. - Dag van stijlvol boetseren 14.00 – 16.00u: Onder leiding van Leo Broos, Floor de Wit, Lia van Rhijn, Joke Dekker en Anneke Jansen. Eigen bijdrage €2,50. Ook deze resultaten worden gebakken op 29 oktober.

Zo 22 okt. - Dag van zien en horen Rondleidingen door de Tuinen onder leiding van een keramist en een gids van Tuinen Mien Ruys.

12.45u: Rondleiding. 14.30u: Rondleiding.

Zo 29 okt. - Dag van het vuur 13.00 - 16.00u: Demonstratie stoken van keramiek. Raku, papieroven en zaagseloven. Op deze dag worden de werkstukken gebakken die eerder deze maand zijn gemaakt.

Elke zondag demonstratie takkenbosoven door onze bakker in de Boerenschuur.