Expositie Daniel Douglas - Het Nieuwe Licht

28 June t/m 30 September 2018

De schilderijen van Douglas zijn vaak grote doeken met confronterend geschilderde portretten van mensen in kostuums of naakten, waarmee hij de kijker uit het heden wil trekken. Voor deze expositie heeft hij werk gekozen waarbij "het nieuwe licht" een belangrijke rol speelt.

Daniel Douglas is geboren in Dedemsvaart in 1984. Hij studeerde aan de Florence Academy of Art in Florence. De schilderijen van Douglas zijn vaak grote doeken met confronterend geschilderde portretten van mensen in kostuums of naakten, waarmee hij de kijker uit het heden wil trekken. Douglas wil zich niet aansluiten bij een bestaande kunststroming. Hij omschrijft zijn stijl als persoonlijk realisme. Zijn schilderstijl is zijn persoonlijke interpretatie van de werkelijkheid. Douglas is ook bekend om zijn schilderdemonstraties in galeries, op vernissages en in televisieprogramma´s. Zelf noemt hij dit classical action painting. Zo trad hij op in het VPRO-televisieprogramma Villa Live, op 8 april 2007. Op 22 augustus 2007 was hij te zien in het programma Sterren op het doek van omroep MAX. Hierin schilderde hij een portret van nieuwslezeres Loretta Schrijver. Dit schilderij was in de zomer van 2007, samen met de portretten van andere bekende Nederlanders te zien in het Kröller-Müller Museum, Noordbrabants Museum en Museum Jan van der Togt. Het schilderij werd op 23 oktober 2007 in het Venduehuis der notarissen te Den Haag geveild voor een goed doel. Van alle portretten bracht dit werk het meest op. In 2009 kreeg Douglas onder meer opdrachten van de gemeente Assen voor een schilderij in historisch kostuum van het college van burgemeester en wethouders en van het Drents Museum voor een portret van Lodewijk Napoleon Bonaparte Momenteel is hij bezig met een aantal schilderijen die “Het Nieuwe licht”weergeven. Tijdens de expositie in galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen zal hij hier een aantal werken van laten zien.


Daarnaast is er nog van alles te zien. In de galeries en in de 1 ½ ha grote tuin van Beeldentuin Witharen kan je heerlijk genieten van kunst, cultuur en natuur. Meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema laten hun eigen werk zien in de galeries, daarnaast zijn er elke zomer een 10 tot 12 tal kunstenaars die ruim honderd werken exposeren in de tuin en in Galerie de Schaapskooi. Als je zin hebt kan je daarna nog even nagenieten van een kopje koffie of thee op het terras. De entree is gratis. Je kunt tot en met september terecht voor een bezoek.

Locatie

Locatie

Beeldentuin Witharen: Galerie de Schaapskooi

Adres
Witharenweg 24, 7738 PG
Telefoon
0523-676272
E-mail
Website
www.atelierwitharen.nl

Wanneer

  • 28 jun - 30 sep 2018
    elke donderdag | - uur - elke vrijdag | - uur - elke zaterdag | - uur - elke zondag | - uur