Concert W.H.Z. Hal

07 April 2018

Er staat een heerlijk avondje klassieke muziek op het programma. Ommens viooltalent Chloë Elsenaar had vorig jaar haar debuut optreden in de W.H. Zwart Hal. Ze wist menigeen te ontroeren met het bevlogen viool spel. Ook deze keer treedt ze samen met één van Nederlands beste organisten André van Vliet.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; Sonate in e minor van F.M. Veracini, Die Auferstehung Jesu van J.H. Knecht, Zapateado van P. Sarasate, Fantasie sur “Veni Creator Spiritus”.

André van Vliet begeleidde al op zeer jonge leeftijd de erediensten. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, alwaar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is André dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.

Chloë Elsenaar (1997) is in Zuid-Groningen geboren en heeft als 6-jarige haar eerste vioolles van Gea v.d. Woude gekregen. Chloë heeft verschillende masterclasses gevolgd bij Christiaan Bor en Emmy Verhey en Borika van den Booren. Ze mocht spelen op het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal van het Reizend Muziekgezelschap.

Met JSO de Vuurvogel heeft Chloë verschillende keren op het Bevrijdingsfestival in Zwolle gespeeld en de tweede prijs gewonnen op het nationaal concours voor jeugdsymfonieorkesten. Met dit orkest is ze op tournee naar Zuid-Frankrijk geweest en in de zomer van 2014 naar Spanje. Ze is bij dit orkest twee jaar concertmeester geweest. Momenteel maakt ze deel uit van het orkest van Ars Musica. Chloë studeert momenteel op het conservatorium te Zwolle bij hoofdvakdocent Adriaan Stoet.

Locatie

Locatie

Willem Hendrik Zwart Hal

Adres
Grensweg 17, 8153 RB Lemelerveld
Telefoon
0572371838
E-mail
Website
www.huetink-royalmusic.nl

Wanneer

  • -