Landgoedconcert Vilsteren

8 april 2018

Landgoed Vilsteren organiseert drie keer per jaar jong-talent concerten in het gezellige en intieme landgoedcentrum midden in het dorp. Als afsluiting van het concertseizoen zijn dit keer vier jonge musici te gast die onder andere samen spelen in het Jeugd Orkest Nederland. Het kwartet bestaat uit Constantijn Bolscher (viool), Emma Steinmann (viool), Ester Potjes (altviool) en Loes van Oosterhout (cello).

Op het programma staan strijkkwartetten van Franz Schubert en van Gabriel Fauré. Schubert schreef in 1810 zijn eerste strijkkwartet. Hij was toen pas dertien jaar oud. Ondanks zijn jonge leeftijd is de stijl van Schubert duidelijk te horen in deze compositie. Het strijkkwartet volgt de traditionele opbouw van een klassiek strijkkwartet bestaande uit vier delen. Als contrast speelt het kwartet daarna het laatste strijkkwartet van Gabriel Fauré. Hij voltooide dit werk kort voor zijn dood in 1924 als een “meditatie over de laatste zaken”; een compositie met een buitenaards karakter. Het werk heeft een driedelige opbouw met een traditioneel langzaam middendeel.

In het Jeugd Orkest Nederland (JON) spelen ongeveer 85 getalenteerde jongeren tussen de 14 en 20 jaar afkomstig uit het gehele land. Passie en flair, enthousiasme en lef is wat ze delen. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek waaronder ook de hedendaagse orkestmuziek. Het JON is voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Informatie over de concerten is te vinden in de agenda van www.landgoedvilsteren.nl. De concerten zijn prima te combineren met een wandeling over het fraaie landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Het landgoedcentrum is vanaf 14.30 uur geopend. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Locatie

Locatie

Landgoedcentrum Vilsteren

Adres
Vilsterse Allee 1d,

Wanneer

  • -