Oudhollandse Markten

25 juli t/m 25 augustus 2018

50 jarig jubileum Oudhollandse markten in Lemele Wist u dat we in Lemele deze zomer het 50-jarig bestaan vieren van de Oudhollandse markten? Het beloofd een geweldige editie te worden, want op dit moment hebben zich al meer dan 60 kramen aangemeld! Wanneer? Op woensdag 25 juli, 1, 8 en 15 augustus van 18.30 uur tot 21.30 uur heten wij u van harte welkom!

Na bijna 50 jaar leek het alsof de Oudhollandse markten in Lemele zouden verdwijnen. Het is een begrip dat hoort bij de zomer in Lemele. Heerlijk op een woensdag avond slenteren over de markt en plichtsgetrouw met een zak oliebollen van de KNA Lemele en een zakje knieperties naar huis. Of doen we toch nog een drankje op het terras? Het gezang van onder andere de Bargzangers klinkt rondom de kerk en de heerlijke barbecue geur van T Schuurtie te Lemele doet je maag knorren. Bezoekers staan geïnteresseerd te kijken naar de oude ambachten die uitgeoefend of gepresenteerd worden.

Dit kan toch niet zomaar verdwijnen? Daarom heeft Plaatselijk Belang Lemele in samenwerking met andere verenigingen/bedrijven (Oranje Comite, Kunst Na Arbeid, Stichting Uitzinnig, Hans Marten Schilderwerken, Batem, Stichting ‘t Lemels Arfgoed) de handen ineengeslagen. Met een groep oude gepassioneerde en jonge enthousiaste mensen zullen wij er voor zorgen dat de 50e editie er komt. Op dit moment kunnen we melden dat er al meer dan 60 kramen zich hebben aangemeld! Dat beloofd een mooie editie te worden!

Maar wat is er nieuw dit jaar?

Op woensdag 25 juli rond 19.15 uur zal onder leiding van onze wethouder dhr. Ko Scheele de officiële opening plaats vinden. Magic John zal tijdens deze opening voor een magisch tintje zorgen! Magic John: elke woensdag zal Magic John de mensen verstelt doen staan met zijn goochel trucs! ‘Oalerwetse Speurtocht’: voor de kinderen van de basisschool is er elke woensdag een speurtocht georganiseerd. De kinderen zullen over de markt moeten om de antwoorden te achterhalen. Wil je beginnen met de speurtocht? Dan kun je je formulier ophalen in het gebouw 'De Schakel'. Op dit formulier staan de verdere instructies.
De Kofferbak verkoop: Tegenover de Ichthus kerk kunnen volwassenen voor EUR 4,- per keer hun spulletjes verkopen. Een leuke afwisseling van verschillende kramen; oude ambachten, lokale lekkernijen en leuke ‘snuisterijen’. 
 Wij kunnen dit allemaal echter niet alleen en zijn enorm afhankelijk van vele vrijwilligers en sponsoren. Veel dank daarvoor, want zonder hen kunnen we dit niet waarmaken.

Voor vragen of deelname aan de markt kunt u ons bereiken via facebook of via penningmeester@pblemele.nl.

Locatie

Locatie

Lemele

Adres
Kerkweg 1, Lemele

Wanneer

  • 25 jul - 25 aug 2018
    elke woensdag | - uur