World CleanUp Day

15 September 2018

Samen maken we het Vechtdal schoon!

Maak deel uit van een wereldwijde actie tegen zwerfafval. Doe mee met de World Clean Up Day op zaterdag 15 september. Dan gaan miljoenen mensen in 150 landen zwerfafval opruimen op stranden, in bossen, langs rivieren, in parken en op straten. Doe jij ook mee? In Hardenberg, met De Koppel?

Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, surft de wereld over om mensen bewust te maken van de plastic vervuiling op de wereld. We kennen allemaal de beelden van vissen, vogels en andere dieren die gestorven zijn door het eten van plastic. Maar sta je er wel eens bij stil dat de plastic soep in de oceanen, begint langs de oevers van rivieren, kanalen en slootjes en op de straat? Tinga surft op zijn board van zwerfafval vanuit Le Havre in Frankrijk naar Scheveningen. Daar komt hij op 15 september aan.

In de gemeente Hardenberg zijn een paar kinderen al dagelijks bezig met het verzamelen van zwerfafval. Dat is fantastisch! Wij kunnen toch zeker niet achterblijven?

Vanaf De Koppel vertrekt op World Clean Up Day – 15 september - om 10.00 uur een aantal suppers om zwerfafval te zoeken op de Vecht. Vanaf de Zwiese vertrekt de Kanovereniging Hardenberg om 9.30. Maar niet alleen suppers en kano's zijn welkom, ook roeiboten en eigenlijk alles wat varen kan. Wil je meevaren sluit dan aan. Of vertrek al wandelend vanaf De Koppel.Maar je kunt ook op de wal aan de slag, in je eigen dorp of buurt, met vrienden of familie, op je eigen tijdstip. Drink samen gezellig koffie, praat bij en steek de handen uit de mouwen. Samen kunnen we zorgen voor een schoner Vechtdal én een schonere oceaan.

Locatie

Locatie

Natuuractiviteitencentrum De Koppel

Adres
Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg
Telefoon
0523-273388
E-mail
Website
www.dekoppel.com

Wanneer