De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

evenement

Eten uit de natuur

  • 1 juli
  • Hardenberg
  • 14:00 - 16:00

Eten uit de natuur

Op woensdag 1 juli is er een interessante IVN-activiteit in en rond De Koppel. Die activiteit heet “Eten uit de natuur” en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Marlis Hoek en Herman Hijink zijn de IVN-gidsen.

“Eten uit de natuur” is voornamelijk bedoeld voor volwassenen, maar kinderen die het leuk vinden om op deze manier de natuur te ontdekken, zijn ook van harte welkom. De natuur zit vol eetbare planten. Tegenwoordig zijn we niet meer gewend als verzamelaars of jagers rond te trekken. We kopen ons voedsel gewoon in de supermarkt om de hoek. Toch kan je nu nog in de bermen, langs de waterkant, in het bos en in je achtertuin allerlei bloemen en planten vinden, die je maaltijd omtoveren tot een heerlijk gerecht. Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal in de natuur te vinden is? Geef je dan op bij De Koppel. In verband met de coronamaatregelen is het maximale aantal deelnemers 8. Na een zoektocht door de Koppeltuinen en misschien door een stukje Vechtpark worden er met de gevonden planten en kruiden een heerlijke thee en soep gemaakt, die gezamenlijk (op afstand) genuttigd worden! Opgave kan telefonisch via 0523-273388 of per mail info@dekoppel.com. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Wanneer

-

Locatie

Natuuractiviteitencentrum De Koppel