navigatie overslaan

Schone Rivieren - de Vecht

  • 25 sep 2021
  • 09:00- 16:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Gezocht in Hardenberg: opruimers langs de Vecht

IVN Overijssel en natuuractiviteitencentrum De Koppel zoeken sport- en cultuurverenigingen die op zaterdag 25 september zwerfafval langs de Vecht willen opruimen. Er is plek voor vijf verenigingen, zij krijgen elk een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen. In ruil voor hun inzet ontvangen ze een bijdrage van € 100,-- voor hun clubkas. Verenigingen kunnen zich t/m 1 september aanmelden via https://www.schonerivieren.org/aanmelden-opruimen-overijsselse-rivieren/. Daarna in overleg met natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Schone Vecht Plastic flesjes, piepschuim en sigarettenfilters: wie een wandeling langs de Vecht maakt, ziet overal afval liggen. Als dat niet wordt opgeruimd, belandt het afval in de rivieren en uiteindelijk in de zee. Daar richt plasticsoep veel schade aan het zeeleven aan. Daarom sluit gemeente Hardenberg zich aan bij het riviernetwerk Schone Vecht. De opruimacties langs de Vecht worden mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Opruimen en onderzoeken De opruimacties langs de Vecht zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel: geen plastic afval meer via de rivieren naar zee. Naast de opruimacties loopt ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen