navigatie overslaan

Fruitpersdag 2 okt

  • 2 okt 2021
  • 10:00- 18:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Fruitpersdag bij De Koppel in Hardenberg Fruit persen - Fruit determineren - Fruitbomen snoeien

Op zaterdag 2 oktober aanstaande is iedereen van harte welkom op de fruitpersdag bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. De toegang is gratis.

Je hebt fruitbomen maar te veel fruit om het zelf te verwerken, laat dan je appels, peren of klein fruit persen tot vers sap! Vorig jaar was de fruitpersdag met een aanvoer van totaal 1800 kilogram appels en voornamelijk peren een succes. 2020 was een echt perenjaar. Ook nu zal de Huiskamp Sapmobiel uit Welsum de gehele dag van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig zijn. Persen kost: € 1,10 per liter sap.

Vanaf 10 uur ’s ochtends draait de mobiele fruitpers om appels en peren tot gepasteuriseerd heerlijk vers vitaminerijk sap te persen. Hangt er bij jou nog fruit aan de bomen verzamel het en meld je aan bij De Koppel. Het aan te voeren fruit moet vrij van rot en vervuiling zijn, plekjes en beschadigingen zijn geen probleem. Het fruit wordt door een wasbak geleid, gemalen, geperst, gepasteuriseerd en uiteindelijk naar eigen keuze in een 3 of 5 liter pak met aftapkraan verpakt. Dit alles in een gesloten systeem waardoor de vitamines bewaard blijven!

De kosten bedragen €1,10 per liter = € 5,50 per pak. Vanaf 500 liter € 1,00 per liter = € 5,00 per pak. Voor 3 literpakken kost het € 1,30 per liter = € 3,90 per pak. Om te zorgen dat er een constante aanvoer is, met minimale wachttijden, is opgave van tevoren noodzakelijk! Een persing duurt 30 minuten.

Mail naar: info@dekoppel.com, of telefoon: 0523-273388. Geef svp door of vermeld in de mail je naam, adres en telefoonnummer en een schatting van het aantal kilo’s fruit dat je wilt laten persen. Na aanmelding krijg je in de week voorafgaand aan de fruitpersdag de tijd door wanneer je verwacht wordt. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.

Fruit determineren. Vanaf 10.00 uur zijn er pomologen aanwezig die gespecialiseerd zijn in oude rassen, maar ze kennen ook veel nieuwe rassen! Neem 5 stuks fruit mee van de boom waarvan u niet weet welke soort of ras het is en wat takken. Determinatie is gratis! Hoogstambrigade Hardenberg. De gehele dag zijn er ook leden van de Hoogstambrigade aanwezig. Bij hen kunt u informatie inwinnen over het onderhoud en snoei van met name hoogstam fruitbomen.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen