Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

evenement

Help de boswachter 3 nov

  • 3 november
  • Hardenberg
  • 14:00 - 15:30

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Op woensdagmiddag 3 november organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel van 14.00 tot 15.30 uur een buitenactiviteit voor kinderen tussen 6 en 13 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Naast natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen, waarlangs de rivier de Vecht stroomt. Daar komen allerlei soorten planten voor. Maar er waaien ook zaden in van bomen. Daardoor komen er jonge boompjes tussen die planten. Als je die maar laat groeien, dan veranderen de Koppeltuinen langzamerhand in bos en verdwijnen die planten en ook de insecten en andere dieren die daar leven. Daarom gaat de boswachter met de kinderen die jonge boompjes daar weghalen. Kleintjes kun je met de hand eruit trekken, en de andere met de steekschop eruit spitten.

Daarvan wordt op een andere plek een takkenril gemaakt die broed- en schuilplekken biedt voor muizen, egels en vogels, zoals het roodborstje. Je krijgt na afloop een persoonlijke stempelkaart mee met een stempel, of als je die kaart al hebt dan krijg je er een stempel bij. Het is handig om laarzen of stevige schoenen aan te hebben.

Wil je ook Koppelranger worden, kom dan op 3 november naar De Koppel. Deelname is gratis, maar geef je wel van tevoren op via telefoonnummer (0523) 273388. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Email: info@dekoppel.com. Website: www.dekoppel.com.

  • Er zijn geen kosten aan de middag verbonden
  • Max. 10 kinderen

Wanneer

-

Locatie

Natuuractiviteitencentrum De Koppel