Festival de Vecht

Verrassend Vechtdal

Van 20 t/m 29 augustus a.s. vinden er onder de noemer Festival de Vecht tal van leuke activiteiten plaats langs de Overijsselse Vecht. Festival de Vecht is een uniek bruisend festival dat bestaat uit diverse afzonderlijke activiteiten die allemaal te maken hebben met muziek, rondvaarten, historie, natuur en cultuur. Bij het uitvoeren van de activiteiten worden de geldende corona maatregelen in acht genomen.

Op unieke locaties langs de Overijsselse Vecht, van Zwolle tot Hardenberg, kan jong en oud komen genieten van een Jeugdmusical met workshops, een spetterend Vecht Concert met diverse gerenommeerde artiesten op een drijvend podium op de Vecht, speciale gratis rondvaarten o.l.v. deskundige gidsen in historische boten en zompen, een activiteiten middag voor het hele gezin, een Lunch concert, een Picknick concert, een Landgoed concert en een Koelinair concert.

Bekijk de agenda en kom deze zomer genieten aan de Vecht!

 1. Festival de Vecht - kinderdag met workshops en jeugdmusical

  Vrijdag 20 augustus staat helemaal in het teken van de jeugd.

 2. Festival de Vecht - rondvaarten

  Zaterdag 21 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er speciale rondvaarten op de Vecht. Toegang is gratis en de rondvaarten zijn geschikt voor het hele gezin. Opstapplaats is Vechtkade in Ommen.

 3. Festival de Vecht - Vecht concert

  Zaterdagavond 21 augustus vanaf 19.30 uur is het showtime in Ommen met het grootste Vecht Concert op en rond de Vecht. Op een groot drijvend podium op de Vecht aan de Vechtkade in Ommen spelen drie live acts bekende songs van drie grote nationale en internationale muzikale helden: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael.

 4. Lunchconcert

  Zondag 22 augustus wordt er vanaf 12.00 uur een heerlijke lunch geserveerd bij Buitenplaats de Luwte, Hessenweg 14b, 8028 PA Zwolle. Terwijl u geniet van de lunch speelt muzikaal entertainer Erik Brey zijn voorstelling ‘Jubileum’.

 5. Festival de Vecht - Ontdek de Vecht

  Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er vanaf de stuw Vechterweerd en vanaf Theater De Stoomfabriek in Dalfsen boottochten op de Vecht die worden gecombineerd met wandelingen langs de Vecht.

 6. Picknick Concert

  Zaterdag 28 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u op een prachtig plekje aan de Vecht bij Vilsteren genieten van een heerlijk Picknick Concert. De locatie is bij de stuw Nevengeul.

 7. Op verhaal komen bij de Vecht

  Zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u heerlijk op verhaal komen bij de Vecht.
  Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg biedt tal van activiteiten voor het hele gezin aan deze middag.

 8. Koelinair Concert

  Zondag 29 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur kan er bij Erve Vechtdal, Larinkmars 4, Ommen, genoten worden van een uniek Koelinair Concert.

 9. Landgoedconcert

  Zondag 29 augustus vanaf 15.00 uur kunt u komen genieten van een prachtig Landgoed Concert verzorgd door harpiste Mechteld Karlien de Jongh uit Wesepe.
  Het sfeervolle concert vindt plaats in het Landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d, 7734 PB Vilsteren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen