navigatie overslaan

Vechtdalroute etappe 2

Deze afwisselende fietsroute voert je vanuit Ommen via rivier de Vecht naar Gramsbergen bij de Duitse grens. Onderweg kom je op bijzondere plekken als het Junner Koeland, esdorp Rheeze, Hardenberg en nog veel meer.

 • type Fietsen
 • afstand 47,7 km
 • duur 3:11

Startpunt

De route begint bij fietsknooppunt 42 in Ommen. Dit is bij het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Vanuit hier maak vervolg je de route naar fietsknooppunt 43. De route is 48 km lang en onderdeel van de Vechtdalroute.

 1. Fietsknooppunt 42

 2. Nationaal Tinnen Figuren

  Duizenden miniaturen

  Stap in die kleine wereld van het tinnen figuur en maak een avontuurlijke reis door de tijd langs duizenden miniaturen. Ieder jaar is er een wisseltentoonstelling waarbij al diverse thema's met tinnen figuren zijn uitgebeeld.

 3. Fietsknooppunt 43

 4. Junner Koeland

  Tussen de koeien

  Het Junner Koeland is een uniek stukje natuur in het toch al zo bijzondere Vechtdal. Het ligt tussen de buurtschappen Arri├źn, Junne en Stegeren. In vroeger tijden was het gebied van de koeien uit Junne, die er graasden.

 5. Fietsknooppunt 52

 6. Fietsknooppunt 54

 7. Fietsknooppunt 53

 8. Fietsknooppunt 69

 9. Fietsknooppunt 55

 10. Fietsknooppunt 67

 11. Fietsknooppunt 66

 12. De Zieleschepen 2

  Kunst lang de Vecht

  Deze vijf schepen zijn een tegenhanger van de 10 schepen in Zwolle. Zieleschepen zijn de dragers van sagen, verhalen en fantasie├źn. De kunstenaar laat het aan de verbeelding van de toeschouwer over om de beelden op de schepen van betekenissen te voorzien.

 13. Fietsknooppunt 65

 14. Fietsknooppunt 64

 15. Fietsknooppunt 63

 16. Esdorp Rheeze

  Idyllisch dorpje

  Het esdorp Rheeze is een echte boerengemeenschap. De eeuwenoude boerderijen in Saksische stijl bepalen het dorpsgezicht. De karakteristieke brink is de kern van het dorp.

 17. Fietsknooppunt 62

 18. Fietsknooppunt 32

 19. Vechtpark Hardenberg

  Natuurspeeltuin

  Langs de oevers van de Vecht bij Hardenberg is een prachtig parkachtig rivierenlandschap dat dwars door het centrum van Hardenberg stroomt. Het Vechtpark trekt iedere dag tal van inwoners, en tijdens de zomermaanden ook veel bezoekers, die er een ochtend of middag komen uitwaaien.

 20. Fietsknooppunt 33

 21. Poortlijn

  Verbinding in Hardenberg

  Een lijn van 50 m lang verbindt het oude centrum van Hardenberg met de overzijde van een oude loop van de Vecht. Deze Poortlijn bestaat uit een bankje, een kruk, een uitkijktrap en een infotafel. Zij vertellen over de geschiedenis van de Vecht en vormen een toegang tot het Vechtpark.

 22. Fietsknooppunt 10

 23. Fietsknooppunt 17

 24. Fietsknooppunt 16

 25. Fietsknooppunt 13

 26. Hello Sailor!

  Uitkijken over de Vecht

  Je kunt de witte pyloon van staal beklimmen en over de Vecht uitkijken. Binnen in het werk zijn geluidsfragmenten te horen over de Vecht en haar geschiedenis. Door de locatie van het kunstwerk wordt de bezoeker zich bewust van de omgeving waar hij zich bevindt.

 27. Fietsknooppunt 8