navigatie overslaan

Vechtdalroute etappe 3

Met deze fietsroute ben je al snel in Duitsland. Start in Gramsbergen en fiets via Laar, Emlicheim en Hoogstede naar Neuenhaus. Deze etappe van de Vechtdalroute laat je de mooie plekken zijn in het noorden van Grafschaft Bentheim.

 • type Fietsen
 • afstand 55,1 km
 • duur 3:40

Startpunt

De route begint bij fietsknooppunt 8 in Gramsbergen. Dit is bij het Info Centrum Vechtdal Gramsbergen. Vanuit hier maak vervolg je de route naar fietsknooppunt 24. De route is 55 km lang en onderdeel van de Vechtdalroute.

 1. Fietsknooppunt 8

 2. Mommeriete

  Proef de ambacht

  Bierbrouwerij Mommeriete is een kleine familie brouwerij met een eigen café en groot terras met speelweide. In de koperen ketels worden diverse verschillende type bieren gebrouwen die u ter plaatse kunt proeven of meenemen.

 3. Vechtzomp Gramsbergen

  Vaartocht over de Vecht

  Vanaf Bierbrouwerij Mommeriete vaart de Vechtzomp vanaf Gramsbergen richting het Duitse Laar. Vanaf de historische zomp ontdek je de Vecht op een andere manier. Vanaf 1 mei tot 1 november vertrekt de Vechtzomp voor publiek.

 4. Fietsknooppunt 24

 5. Fietsknooppunt 25

 6. Wortlos

  Verbindend kunstwerk

  Aan de Nederlandse oever een vrouw en aan de Duitse oever een man beide zittend op een stoel en met hun blik naar elkaar toe gericht. De figuren worden van elkaar gescheiden door de landsgrens en de rivier. De gedachte van dit werk is dan ook: ‘Grenzen scheiden, liefde verbindt’.

 7. Fietsknooppunt 52

 8. Chain reaction

  Kringloop van het korenzaadje

  De twee molenstenen symboliseren voor haar de kringloop van het korenzaadje. Van zaaigoed tot rijp graan met nieuwe zaadkorrels. Tegelijkertijd zijn de molenstenen ook de plaats waar de korrels tot meel vermalen worden.

 9. Fietsknooppunt 83

 10. Ein Weg durch das Moor

  Bijzonder vlonderpad

  Een smal houten pad leidt naar het voormalige turfsteekgebied. Tegelijkertijd ligt de geschiedenis van de kampen van Bathorn in je rug. Bepaald door de fascinatie van de plek en het wrede verleden, leidt het pad je door de geschiedenis en het heden met een kundige en gevoelige route.

 11. Tumulus

  Het verhaal van de grafheuvel

  Graven zijn plaatsen van overgang en herinnering. Meer dan 200 helpers uit de regio plaatsten een 240 meter lange ankerketting rond de grafheuvel. Door het gewicht zakt hij stukje bij beetje in de grond en wordt geleidelijk overwoekerd door groen.

 12. Fietsknooppunt 11

 13. Fietsknooppunt 71

 14. Fietsknooppunt 88

 15. Fietsknooppunt 2