navigatie overslaan

Rondje Reestdal

Beleef het Vecht- en Reestdal door één van de vijf apart bewegwijzerde routes te fietsen. Alle fietsrondjes zijn éénzijdig bewegwijzerd en volgen de rijrichting 'linksom' ("tegen de klok in"). Beleef Het Reestdal en de Boswachterij Staphorst.

 • type Fietsen
 • afstand 38,7 km
 • duur 2:35

Startpunt

De rondgaande route kan op elk deel gestart worden. Volg de borden, de route is éénzijdig bewegwijzerd, en gaat linksom ("tegen de klok in").

 1. Fietsknooppunt 35

 2. Fietsknooppunt 15

 3. Balkbrug

  Balkbrug

  Het dorp Balkbrug wordt omgeven door een afwisselend landschap. De naam Balkbrug komt van een balk onder een brug in het kanaal de Dedemsvaart, waarmee de vaardiepte werd aangegeven.

 4. De Wheem /Reestkerk

  Reestkerk

  De natuur optimaal beleven kan bij Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel. Terwijl de kinderen door de dassenburcht kruipen, geniet u hier van diverse exposities. Bij de parkeerplaats achter de monumentale boerderij start een prachtig Speelnatuurpad.

  Speelnatuurpad

  Hier kunnen kinderen naar hartelust klimmen, klauteren en de dieren van het Reestdal ontdekken. Bij het bezoekersscentrum is ook een Toeristisch Overstappunt aanwezig. Tegenover de Wheem staat de Reestkerk.

  De Reestkerk

  De huidige kerk is een Rijksmonument en na restauratie weer in gebruik genomen. Er worden o.a. culturele activiteiten georganiseerd maar de kerk is ook geschikt voor een symposium of optreden van een koor.

 5. Fietsknooppunt 99

 6. Fietsknooppunt 37

 7. Fietsknooppunt 98

 8. Fietsknooppunt 81

 9. Ijhorst

  Ijhorst

  Het kerkdorpje Ijhorst, wat vlak aan de Reest ligt, bestaat al sinds 1292. Maar al in het jaar 1177 kwam de kleine nederzetting voor het eerst ter sprake.

 10. Fietsknooppunt 89

 11. Reestdal/De Reest

  Reestdal/De Reest

  Het gebied het Reestdal dankt zijn naam aan het riviertje 'De Reest'. De Reest is een typische laaglandbeek. Ze vormt voor een belangrijk deel de grens tussen Overijssel en Drenthe.

 12. Fietsknooppunt 86

 13. Fietsknooppunt 87

 14. Fietsknooppunt 72

 15. Staphorst

  Staphorst

  Het in de 17e eeuw gestichte Staphorst is misschien wel de meest karakteristieke gemeente van Overijssel en bestaat uit de dorpen Rouveen, Ijhorst en Staphorst.

 16. Fietsknooppunt 20

 17. Fietsknooppunt 22

 18. Fietsknooppunt 88