Fietsen en wandelen in Dalfsen

Route-tips

Dalfsen wordt ook wel de Groene Parel aan De Vecht genoemd en is een feest voor recreanten die willen fietsen en wandelen door een wonderschoon en divers landschap. Tijdens het fietsen en wandelen zie je Dalfsen veranderen van rivierduin naar essenlandschap en van bosgebied naar landgoederenlandschap.

De kracht van Dalfsen is dat ondernemers, boeren en landeigenaren zich samen inspannen om dit authentieke stukje Vechtdal Overijssel te bewaren. Als beloning voor het harde werken, won Dalfsen in 2016 de Entente Florale Europe en mocht het zich kronen tot ‘Groenste, kleine stad van Europa’. Des te meer reden voor de recreant om te ervaren hoe het is om te fietsen en wandelen in Dalfsen.

Fietsroutes en wandeltochten in en om Dalfsen

Wil je deze groene parel eens met eigen ogen bewonderen. Dan zijn er prachtige fiets- en wandelroutes, smaakroutes en zelfs een Kunstwegenroute om de meest bijzondere en groene plekken te beleven:

  • Landgoederenroute: Wandel of fiets over koningswegen langs Huize Den Berg, Landgoed Den Aalhorst en door het Rechterense Veld en het Sterrenbos. Deze route start vanaf het NS Station in Dalfsen en is 8,5 of 15 km lang.
Kasteel Rechteren
Kasteel Rechteren

  • Rondje Dalfsen-Ommen: volg een bewegwijzerde fietsroute van 38 kilometer langs 5 prachtige bezienswaardigheden waaronder Uitkijktoren De Stokte en Landgoed Vilsteren.

  • Scharrelroute Dalfsen/Vilsteren: fiets langs het scharrelarrangement van Herberg De Klomp en bezoek groene adresjes als Tuinderij Ernie van der Kolk, Vechtdaleieren, Kaasboerderij Heileuver, Landgoed Vilsteren en Melkveebedrijf Meuleman. De producten in je scharrelmand variëren per seizoen.

  • Uiterwaardenpad: een prachtige wandelroute langs de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht begint bij NS station Dalfsen, bij het kunstwerk ‘De Zwevende Kei’ van Bas Maters, onderdeel van de Kunstwegenroute. Je kunt alleen dichterbij De Vecht komen door erin te springen.

Zwevende Kei
Zwevende Kei

  • Vechtdalroute LF16/Kunstwegenroute: de 1e etappe van deze Lange Afstandsfietsroute loopt van Zwolle via Dalfsen naar Vilsteren en behelst ca. 37 km. Al fietsend volg je de loop van de Vecht en kom je langs indrukwekkende kunstwerken van Kunstwegen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen