Bezienswaardigheden

Vechtdalroute

De Vechtdalroute neemt je mee door de prachtige natuur van het Vechtdal, de Grafschaft Bentheim en het Münsterland. Al fietsend volg je de loop van de Vecht. Elke etappe heeft zo ook haar bijzonderheden. Wil je niets missen? Bekijk hier een aantal tips langs de Vechtdalroute.

Ontdek Staphorst

Gelegen in het idyllische Reestdal ligt de mooie gemeente Staphorst. Hier worden oude tradities nog in ere gehouden.

Staphorst
Staphorst

Vilsterse Molen

De Vilsterse Molen is een achtkantige stelling koren molen. Het is de hoogste molen van Overijssel en hij maakt niet alleen functioneel, maar ook landschappelijk deel uit van het bijna 1.000 hectare grote landgoed Vilsteren.

Foto molen Vilsteren: Hugo Vernhout
Foto molen Vilsteren: Hugo Vernhout

Dierentuin Nordhorn

Dierentuin Nordhorn ligt direct aan de vechtdalroute. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen.

Winkelstad Nordhorn

Het levendige centrum van de Grafschaft Bentheim is de stad Nordhorn: Een paradijs voor het winkelend publiek. De vroegere textielstad heeft zich ontwikkeld tot een fraai centrum met een veelzijdig assortiment en aantrekkelijke winkels.

Centrum Nordhorn
Centrum Nordhorn

Kunstwegen

Het perfecte decor voor Europa´s grootste openluchtmuseum, bedachten een paar lokale bestuurders en kunstminnaars. Zo ontstond Kunstwegen - een mooi fietspad tussen Zwolle en Ohne (D) met verschillende kunstobjecten.