navigatie overslaan

Route-tips

Interactieve Meerpalenroute Dedemsvaart

  • Leestijd 2
  • Gelezen 3866 keer

Ga op ontdekkingstocht door Dedemsvaart met de Meerpalenroute in Dedemsvaart. Deze 8 kilometer lange wandel- en fietsroute komt langs elf mooie huizen en panden in Dedemsvaart. Bij elke locatie staat een meerpaal met QR-code die leidt naar een app met luisterverhalen over het desbetreffende pand.

Drie bekende karakteristieke personen vertellen een verhaal:

Mien Ruys

Mien Ruys was een Nederlandse tuinarchitecte en internationaal bekend. Ze is geboren in Dedemsvaart en overleed hier ook in 1999. Tien van haar proeftuinen in Dedemsvaart zijn rijksmonument.


De Baron van Dedem

De Baron van Dedem was een landeigenaar dat grote delen van Noord-Oost Overijssel verveende. In 1809 stichtte hij het kanaal de Dedemsvaart wat naar hem vernoemd is.


Kootje

Kootje is er speciaal voor de allerkleinsten. Het is een vogeltje dat woont in zwemplas de Kotermeerstal. Hij weet veel spannende verhalen te vertellen die hij heeft opgepikt van zijn opa.


De route

Enkele panden en locaties waar de route langskomt zijn 't Olde Postkantoor, De Tuinen van Mien Ruys en Huize Moerheim. Ook loopt de route om het Kotermeer heen. Het startpunt vind je bij Multifunctioneel Centrum de Baron. Wandelaars en fietsers die deze belevingstocht wandelen of fietsen komen dankzij de luisterverhalen en de palen meer te weten over de geschiedenis van Dedemsvaart.

Wat vind je van dit artikel?