navigatie overslaan

Route-tips

Wandel het Piratenpad in Ommen

  • Leestijd 2
  • Gelezen 17934 keer

Camping De Koeksebelt en Kinderboerderij Ommen hebben samen in het Laarbos in Ommen een leuke route voor kinderen uitgezet met als thema piraten. Beide locaties werken al met dit thema, bijvoorbeeld op de camping staat het piratenschip van kapitein Koekie en op de Kinderboerderij zijn er kinderfeestjes te boeken in ditzelfde thema.

Piratenpad

De route kan worden gevolgd aan de hand van herkenbare paaltjes, deze kun je vinden in het bos. Ter ondersteuning van het thema piraten kan er een tasje met inhoud worden gekocht bij camping De Koeksebelt en bij de Kinderboerderij. Hierin zitten diverse artikelen om de kinderen om te toveren tot piraat en natuurlijk de routekaart met leuke vragen voor onderweg. De route is een kleine 3 kilometer en start tegenover de kinderboerderij bij de witte slagboom.

Kabouterpad

Tevens zijn er in dezelfde stijl als de paaltjes van het piraten pad ook paaltjes voor het Kabouterpad van de kinderboerderij te volgen. Het Kabouterpad is voorlopig alleen nog te boeken als onderdeel van een kinderfeestje of schoolreisje. Neem voor meer informatie over het Kabouterpad contact op met de kinderboerderij.

Openingstijden

Receptie Camping De Koeksebelt: iedere dag van 9.00 uur tot 17.00 uur Kinderboerderij Ommen: iedere dag van 14.00 uur tot 17.00 uur (in juli en augustus vanaf 13.00 uu tot 16.30 uur en iedere woensdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur).

Wat vind je van dit artikel?