Winterwandelrondjes en bijzondere wandelroutes in het Vechtdal

Route-tips

Voor velen het mooiste seizoen van het jaar, geniet van de winter en wandel één van de winterse routes door het Vechtdal

Het begin van het jaar, dan is er weer tijd voor bezinning. Er werkt maar weinig zo goed als een wandeling, om je gedachten op een rijtje te zetten. De frisse lucht, geluiden van de natuur en het prachtige Vechtdal landschap lenen zich daar uitstekend voor. Er zijn een aantal winterwandelrondjes en meerdaagse wandelroutes door de regio die we van harte kunnen aanbevelen.

 1. 4

  Junner Koeland Route

  Een prachtige wandelroute. De route kan ik elke richting gewandeld worden. U kunt kiezen om de 10 kilometer te wandelen of alleen de route voor kinderen te nemen. Het zogenaamde Wolvenspoor vanuit rest. De Bootsman.

 2. 3

  NS wandeltocht - Overijsselse Buitenplaatsen

  In de landelijke omgeving van Dalfsen kun je heerlijk wandelen. Weidse vergezichten, groepjes bomen en statige landhuizen wisselen elkaar af. De wandelmogelijkheden zijn legio. Deze route volgt niet alleen een paar trajecten van twee prachtige Lange-Afstand-Wandelpaden, maar ook delen van het wandelnetwerk.

 3. 2

  Archemerbergroute

  12,5 km onverhard wandelen over de flanken van de Archemeberg en de Lemelerberg. Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland. De bergen zijn heel goed te bewandelen, geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden.

 4. 1

  Overijssels Havezatenpad

  Deze 16 kilometer lange route langs boerenland, landgoederen, rivieren, kanalen en bosrijk gebied laat alles zien wat het Vechtdal in zich heeft. Bij kasteel Eerde zie je de reislust van Baron van Pallandt, je wandelt langs de molens die het plaatsje Ommen zo herkenbaar maken en nog veel meer.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen