6 keer winters dineren in het Vechtdal

Doe-tips

Rond de kerst is het heerlijk om vast te bedenken waar je nog eens uit eten kan gaan. Het Vechtdal staat bekend om de vele restaurants met goede keukens. Van restaurants met een Bib Gourmand of Michelin ster tot gezellige eetcafés waar heerlijke streekproducten worden geserveerd. Speciaal voor wintermaanden serveren deze restaurants heerlijke menu’s en winterse gerechten. Bij deze 5 restaurants kun je heerlijk dineren op niveau!

 1. 6

  Hotel Mooirivier

  Bij Mooirivier Dalfsen heb je een heerlijk arrangement met 4-gangen diner op bijvoorbeeld op kerstavond. Het fijne van Mooirivier is dat het een restaurant en hotel in één is, dus na het dineren kun je heerlijk rollend naar bed. Bekijk het (kerst)menu.

 2. 5

  De Liberije

  Dit sterrenrestaurant kent iedereen en is erg gewild. Elke week kun je hier terecht voor een topdiner met bijpassende wijnen maar moet je dan wel ver van te voren reserveren. Is dineren bij de Librije nog iets boven je budget? Bekijk dan deze leuke arrangementen. Er zijn ook wijn & spijs combinaties, zo leer je welke wijnen er bij welke gerechten passen.

 3. 4

  Restaurant De Molenmeester, Staphorst

  Hier serveren ze altijd een feestelijk diner van meerdere gangen, dat met kerst natuurlijk extra bijzonder is. Bij ontvangst is er een glas Crémand en smakelijke amuses om van te genieten. De Molenmeester wint voor de 11e keer de prestigieuze Bib Gourmand en gebruikt zoveel mogelijk streekproducten en seizoensgebonden producten.

 4. 3

  De Bokkepruik, Hardenberg

  Bij de Bokkepruik kun je zowel bij het Michelin-restaurant als in de Lounge eten. Voor alle kerstdagen hebben ze kerstmenu’s vol heerlijke streekproducten en feestelijke gerechten. De Bokkepruik staat bekend om haar goede keuken en zet deze op ‘derde’ kerstdag nog eens goed in tijdens ‘Kliekjesdag’ - een viergangen menu gebaseerd op de restjes in de keuken. Geen keuze, eten wat de pot schaft.

 5. 2

  Restaurant Kiewiet, Dedemsvaart

  Gezellig eten, sfeervol tafelen en genieten van een goede keuken in een onbezonnen ambiance, daarvoor zit je goed bij Restaurant Kiewiet. Tijdens de Kerstdagen serveren ze hier een heerlijk 6-gangendiner en is er misschien nog een tafeltje beschikbaar!

 6. 1

  Herberg de Witte Gans, Dalfsen

  In de bossen bij Dalfsen, op tien minuten afstand van Zwolle, ligt Herberg de Witte Gans. In dit restaurant met rustieke uitstraling geniet je van gerechten uit de Franse en Mediterraanse keuken. En gebruiken de koks verse en regionale producten. Op zondagmiddag is het huisgemaakte gebak en/of smaakvolle lunch een aanrader. Dit restaurant is bekroond door Michelin met een Bib Gourmand 2017.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen