navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

5 keer winters dineren in het Vechtdal

 • Leestijd 2
 • Gelezen 3164 keer

Rond de kerst is het heerlijk om vast te bedenken waar je nog eens uit eten kan gaan. Het Vechtdal staat bekend om de vele restaurants met goede keukens. Van restaurants met een Bib Gourmand of Michelin ster tot gezellige eetcafés waar heerlijke streekproducten worden geserveerd. Speciaal voor wintermaanden serveren deze restaurants heerlijke menu’s en winterse gerechten. Bij deze 5 restaurants kun je heerlijk dineren op niveau!

 1. 5

  Restaurant Wildthout

  Heerlijk eten en drinken, mooie en smaakvolle gerechten, goede wijnen, attente bediening en een heerlijke huiselijke en vooral ongedwongen sfeer. Ieder seizoen wordt de menukaart aangepast, zo worden er in het najaar wilddiners met jagers, gluhwein & jachthoorns georganiseerd net als het Wildthout Whisky Dinner. Een avond die gepresenteerd wordt door KENNY MC DONALD een trotse Schot in hart en nieren.

 2. 4

  De Stoov, brasserie & loungebar.

  De Stoov heeft een uitgebreid menu met heerlijke gerechten waar iedereen van kan genieten. De Stoov biedt ook een unieke ervaring met 'Steak on the Stone'. Een concept waarbij je je eigen vis of vlees bereid op een gloeiend hete lava-steen. Deze steen ligt verzonken in een robuuste houten plank. Als een ware masterchef, zo bak jij je steak, precies zoals jij 'm hebben wilt. Dit maakt van een avondje dineren een leuke culinaire belevenis!

  De Stoov is eind december tot begin januari gesloten. Kijk voor de actuele openingstijden op hun website.

 3. 3

  De Witte Gans

  In de bossen bij Dalfsen, op tien minuten afstand van Zwolle ligt Herberg de Witte Gans. Buiten scharrelen de ganzen rondom de Herberg, binnen brandt de open haard. In dit restaurant met rustieke uitstraling kun je genieten van gerechten uit de Franse en Mediterraanse keuken. Voor deze gerechten gebruiken de koks verse en o.a. regionale producten.

 4. 2

  Hotel Mooirivier

  Bij Mooirivier Dalfsen heb je een heerlijk arrangement met 4-gangen diner op bijvoorbeeld op kerstavond. Het fijne van Mooirivier is dat het een restaurant en hotel in één is, dus na het dineren kun je heerlijk rollend naar bed. Bekijk het (kerst)menu.

 5. 1

  De Groene Lantaarn

  De Groene Lantaarn hoort bij de nuchtere culinaire top van Nederland en is een van de beste restaurants in het oosten van het land. Het Restaurant in Staphorst is dan ook beloond met maar liefst twee Michelinsterren. Er wordt waar mogelijk gewerkt met biologische producten uit de regio en rechtstreeks uit de tuin.

Wat vind je van dit artikel?