3 kidsproof vakantierecepten

Kinderen en eten, dat wil nog wel eens een opgave zijn. Helemaal op vakantie, als je niet je eigen keuken ter beschikking hebt. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Of je kunt het juist aangrijpen om lokale ingrediënten te gaan proeven met de kids! Zeker als ze zelf ingrediënten moeten vinden of kunnen ontdekken waar iets vandaan komt!

Om het je makkelijk te maken selecteerden we 3 vakantierecepten waar je kinderen zeker enthousiast van gaan worden. Misschien dat je zelfs Vechtdal ingrediënten mee moet nemen voor thuis, omdat ze het zo lekker vinden!

1. Pannenkoek met Vechtdal topping

Benodigdheden: 200 gram bloem, 300 gram melk, 3 eieren, boter/bakolie, snufje zout, aardbeien, bessenjam, kaas.

Pannenkoeken bakken kan iedereen, de handelingen daarvoor hoeven we niet uit te leggen toch? Bak de pannenkoeken goudbruin. De Vechtdal topping is helemaal naar eigen wens, van aardbeien van RozemArrie tot bessenjam van De Bessentuin en kaas van kaasboerderij de Heileuver.

Het volledige recept en de adressen lees je op Verrukkelijk Vechtdal.

2. Vechtdalballetjes

Het boodschappenlijstje voor 6 personen: 1 kg gehakt (via de Vechtdalhoeve), 1 Vechtdal groot ei, 2 zakjes traditionele gehaktkruiden, 1 scheutje ketjap en 50 gram boter.

Gehaktballetjes lust ieder kind. En die uit het Vechtdal, Vechtdalballetjes, smaken wel heel speciaal. Ze zijn namelijk gemaakt van de Brandrode koe, die rondlopen op de Vechtdalhoeve.

Meng de ingrediënten een draai ze tot zes mooie gehaktballen. Braad ze in de boter, doe er een scheutje water bij en vervolgens laat je ze 15 minuutjes sudderen. Hier loopt jong en oud warm voor!

3. Boerenhangop

Als toetje maak je iedereen aan tafel blij met boerenhangop, van de zuivel van Puur Vechtdal. Voeg er jam of fruit uit het Vechtdal aan toe en je hebt een heerlijk en verantwoord toetje!

Je kunt voor al deze recepten de kids zelfs mee de keuken in nemen. De chaos is voor eigen rekening, maar pret hebben ze zeker!