Culinaire hotspots

Leuke uitjes en een verblijf op een vakantiepark, in een luxe B&B of camping aan de Vecht gaan hier hand in hand. Hotspots zien en het doen van activiteiten zorgen voor een gezonde trek. Laten smulpapen in het Vechtdal nu helemaal op de juiste plek zijn. Er zijn hier heel wat restaurants die een eervolle vermelding hebben op de Michelin, Bib Gourmand of Lekker lijstjes. Niet voor niets zijn smaakjuweeltjes als De Librije in Zwolle en andere restaurants in het Vechtdal groot geworden door het gebruik van lokale producten. Heerlijk om dan een nachtje te kunnen blijven slapen om na te kunnen genieten.

Culinair Vechtdal

Het Vechtdal herbergt 1 Michelin sterrenrestaurant, maar ook de nodige met een eervolle vermelding. Daarnaast hebben we een restaurant die is onderscheiden met een Bib Gourmand. Ook staan er een hele serie in de top 10 Overijssel van ‘IENS’ of ze hebben een eervolle vermelding in de LEKKER Top500. Deze restaurants zijn erg gewild, niet alleen om de goede keuken maar om de culinaire beleving!

Michelin Sterrenrestaurants

De Librije*** - Zwolle

Op zondag 9 en maandag 10 september 2018 vond de vierde editie van ‘Chefs (R)Evolution’ plaats. Het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom De Librije en Theater De Spiegel in Hanzestad Zwolle. Dit culinaire festival wordt al meerdere jaren georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl.

Vermelding Michelin gids 2019

De Bokkepruik – Hardenberg

De Zon - Ommen

Herberg de Witte Gans - Dalfsen

Pestengasthuys- Zwolle

Os en Peper - Zwolle

Amused Food & Wine - Zwolle

Bib Gourmand 2020

Herberg De Witte Gans – Dalfsen
Coperto restobar – Zwolle


Insider TOP 2019

Restaurant W - Zwolle
Pestengasthuys - Zwolle
Os en Peper - Zwolle


Lekker Top100 van Top500

De Librije - Zwolle


Gouden Green Key en Zilveren Schaal

Bistro De Rheezerbelten – Rheeze


Terras Top 100

Nr. 48 De Koffiepot, Hardenberg