navigatie overslaan

Buffelfarm Kelder

Buffelfarm Kelder verkoopt Buffelmozzarella, Buffelkaas, BuffelFeta, Buffelijs en nog veel meer. Kom naar de Buffelfarmwinkel en ervaar de goede zorg voor de waterbuffels, maar vooral de kwaliteit van de buffelmelk.

Buffelfarm Kelder is opgericht in 2006 door Richard Kelder en Diane Nijman. Samen zijn zij in Radewijk begonnen met het melken van 38 waterbuffels uit Italië en 37 waterbuffels uit eigen land. Momenteel is het bedrijf gegroeid naar 200 waterbuffels. De focus van Buffelfarm is om alle producten die van de waterbuffels gemaakt word, in Nederland te verkopen.

Buffelmelk

De samenstelling van de buffelmelk is anders als bij 'gewone koeien'. Waterbuffelmelk bevat 8% � 9% vet en 4,5% eiwit (gewone melkkoe 4,5% vet en 3,5% eiwit). Daarnaast bevat het veel calcium en mineralen. De meeste mensen (99%) met koemelkallergie kunnen wel producten van buffelmelk verdragen.

Buffelmozzarella, Buffelijs, Buffelkaas en -Feta

De Buffelmozzarella heeft volgens de Buffelfarm een voorsprong op de Italiaanse mozzarella, omdat de buffels hier meer vrijheid en natuur genieten en op hun moment door de melkrobot gemolken worden. Het waterbuffelijs is 100% van buffelmelk bereidt en romig van smaak. Het is te verkrijgen in verschillende smaken; boerenjongens, aardbei, banaan en hazelnoot. Als je deze hebt geproefd wil je geen ander ijs meer! Laat je ook verrassen door de Buffelkaas, de zachte Buffelfeta of de Panir. Dit is een kaassoort uit de indiase keuken. Panir smelt niet bij hoge temperaturen waardoor je het kunt frituren, bakken en grillen.