Vechtdal Eieren

Het Vechtdal Ei is een ei die is gelegd door een kip met vrije uitloop. Deze kip woont in het Vechtdal, op het pluimveebedrijf van de familie Schuttert te Ommen. Al deze kippen kunnen kiezen of ze in de stal, in de overdekte scharrelruimte of buiten in de wei willen zijn.

  • Plaats Ommen
Vechtdal Producten Boer als Gastheer

Vechtdal Eieren

De kippen van pluimveebedrijf Schuttert in Ommen komen als ze 17 weken oud zijn naar de boerderij. Hiervoor zitten de kippen op een opfokbedrijf waar ze vanaf kuiken tot bijna legkip worden grootgebracht. Op het pluimveebedrijf wonen alleen witte kippen. Al deze kippen kunnen kiezen of ze in de stal, in de overdekte scharrelruimte of buiten in de wei willen zijn. Ze kunnen volop genieten, eten, drinken, scharrelen, zonnebaden of een stofbad nemen. Ook kunnen de hennen rennen of uitrusten in de wei, klimmen in de volière of op de zitstok slapen. Elke dag is alles mogelijk, kortom alles wat kippen graag doen.

Wil je dit eens met eigen ogen zien wilt zien is dat mogelijk. Rond de klok van 10.00 uur gaan de luiken open en komen de kippen tevoorschijn. Het erf van deze boerderij is vrij toegankelijk. Op het bedrijf is een rustpunt voor bezoekers, wandelaars en fietsers aanwezig. Je kan plaatsnemen aan de picknicktafel (zowel binnen als buiten), waar je even bij kan komen. Geniet ondertussen van een heerlijke kopje koffie, thee of een sapje met iets lekkers erbij en kijk hoe de kippen buiten heerlijk scharrelen. Zodra de zon ondergaat gaan de kippen weer naar binnen en sluiten de luiken.

Ei-automaat

Er is een ei-automaat aanwezig waar de vrije uitloop eieren onder de naam Vechtdal Eieren worden verkocht, lekker kakelvers van de kip. De automaat is dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet