navigatie overslaan

De grens over...

Vechtdalroute

Niets van het Vechtdal missen? Stap dan op de pedalen en fiets de Vechtdalroute. De Landelijke Fietsroute (afgekort LF-route) is een veelzijdige 245 kilometer lange fietsroute tussen Zwolle bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht.

Wie in Zwolle begint ziet de route onderweg langzaam veranderen van karakter. De Overijsselse Vecht wordt na Dalfsen en Ommen in Duitsland de Vechte. Alles verandert mee: huizen, boerderijen, dorpjes...

Wisselend landschap en bijzondere kunst

De Vechtdalroute is in beide richtingen te fietsen. Al fietsend volg je de loop van de Vecht. De route kun je in verschillende dagtrajecten volgen. Elk traject kent zijn eigen wisselende landschappen en bijzondere kunstobjecten. Want naast historische kunstwerken vind je in het Vechtdal ook moderne kunst. Sterker nog, door het fietsen van de Vechtdalroute fiets je door een kilometers lang openluchtmuseum. De Vechtdalroute volgt namelijk bijna dezelfde route als de Kunstwegen fietsroute, waardoor je onderweg kunt genieten van tientallen kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

Hoe vind je de route?

Voor het vinden van de route zijn er verschillende hulpmiddelen. De route is goed bewegwijzerd. Op cruciale punten zijn de LF-bordjes aangebracht om de richting aan te geven. Dus je kan lekker doorfietsen door de bewegwijzering te volgen. De route kun je ook vinden via Vechtdalroute.nl. Daarnaast is er een gratis fietskaart die verkrijgbaar is bij de Tourist Info Punten in het Vechtdal.

Nog vragen? Neem direct contact op: