Inspiratie voor kids

 • 80% van de kinderen wordt van buitenspelen vrolijk en blij
 • Vooral oudere kinderen geven aan dat buitenspelen ze ook sterk en gezond maakt
 • 54% van de kinderen zou vaker buitenspelen als het buiten minder saai zou zijn.
 • Ruim de helft van de kinderen zegt in dat geval minder vaak TV te zullen kijken of te computeren*

En daarom is juist Vechtdal Overijssel zo’n toffe bestemming voor een dagje uit of het vieren van je vakantie! Want in Vechtdal is buitenspelen alles behalve saai! Koesafari, Sahara, wolvensporen, zandverstuivingen, bergen, kastelen, bossen….In Vechtdal heb je geen reden om binnen te blijven en al helemaal niet om je te verschuilen achter het beeldscherm van je tv, tablet of mobieltje. Want, het échte avontuur speel je niet online maar beleef je in het Vechtdal op elke hoek van de straat.

*bron: Onderzoek Buitenspelen 2013. TNS NIPO in opdracht van Jantje Beton.

Benieuwd naar alles partners van Buitenspelen in het Vechtdal? Klik hier voor alle partners.

Buitenspelen voor jong en oud

In het Vechtdal kun je pas écht buitenspelen

 1. Bushcraft

  Zin in een heus avontuur in de wildernis ? Kun jij met slechts een paar middelen bewijzen dat je jezelf kunt redden in de natuur? Dan is Bushcraft iets voor jou!

 2. Koesafari

  Gekozen door de ANWB als het meest innovatieve uitje van Nederland in 2012: de Koesafari op bij de Vechtdal Hoeve. Ga samen op zoek naar een unieke kudde Brandrode Runderen.

 3. Ontdek het wolvenspoor

  Iedereen kent ze wel: Verhalen over de slechte wolf! Maar zijn wolven echt zo gevaarlijk? Ontdek het zelf op kinderwandelroute het Wolvenspoor in de bossen van Ommen!

 4. Slagharen

  Waan je tijdens een avontuurlijke boottocht in het Wildwesten of overzie heel Slagharen in het reuzenrad. In Attractiepark Slagharen kan het allemaal!