7 keer Vechtdal overdekt vermaak

Eindeloos speelplezier

Je vervelen in het Vechtdal, dat is onmogelijk! Of je nou wilt schuilen voor een plaatselijke bui of je wilt verstoppen voor een regenachtige dag, ook bij slecht weer is er genoeg in het Vechtdal te doen. Een handige selectie van de leukste overdekte plekken!

 1. 7

  Speelplezier en waterpret in de Wolventuin

  Het overdekte speelparadijs de Wolventuin op Camping de Kleine Wolf bij Ommen is de uitkomst bij druilerig weer. De Wolventuin heeft 3 drie zones, een lage zone voor de kleinste, middelhoge en hoge zone voor wat oudere kids met elementen waarop ze kunnen spelen, klimmen en klauteren tot wel 10 meter. Bovendien is er een enorm zwemparadijs met een superlange glijbaan, stroomversnelling, bubbelbad en heel veel kinderbaden. Hier voelen kinderen zich als een vis in het water, terwijl ouders lekker kunnen ontspannen in de binnentuin bij het café.

 2. 6

  Educatieve uitjes bij De Koppel

  De Koppel is hèt natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Gespecialiseerd in water en natuur, want gelegen aan de Vecht in Hardenberg. De stuw en sluis zorgen voor genoeg bijzondere weetjes over de werking van water. Daarnaast is er de Natuurontdekhoek, waar je naar hartenlust proefjes kan doen. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals uilenballen pluizen. Kleine ontdekkers en natuurliefhebbers opgelet, je kunt hier zelfs je kinderfeestje vieren!

 3. 5

  Indoor speelparadijs Giga Konijnenhol

  In de overdekte speeltuin het Giga Konijnenhol in Ommen hoef je je nooit te vervelen. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de grond, net als een echt konijnenhol! Lekker warm en droog, dus ook bij slecht een absolute aanrader! Heb je het geluk dat je op deze vijf sterrencamping staat? Dan mag je hier spelen naar hartenlust. In april 2017 is het Giga Konijnenhol enorm uitgebreid en vernieuwd.

  Sta je niet op de camping? Dan ben je van november t/m maart en tijdens de voor- en naseizoenperiodes op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van harte welkom!

 4. 4

  Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte

  Ook al lopen de koeien niet het hele jaar door buiten, kaas kan het hele jaar door worden gemaakt! Een leuk en leerzaam uitje is de kaasdemonstratie en rondleiding door de Kaasmakerij en Boerderij de Heileuver. Je kunt boerenkaas proeven, zien hoe 10 liter melk wordt omgezet tot 1 kilo kaas en wat er in een straal van 20 meter allemaal gebeurt, van koe tot kaas. Uiteraard ga je niet naar huis zonder kaas te proeven, in de boerderijwinkel kun je genoeg lekkere verse kazen kopen!

 5. 3

  Mad Monkey Jungle

  Omdat het weer in Nederland niet altijd buiten speelweer is, hebben ze in Hardenberg indoor speelwereld Mad Monkey Jungle gemaakt voor klauterende aapjes en energieke kids. Bovendien is er een binnenbad voor overdekte waterpret. Je kunt er zelfs bowlen of lekker genieten van goede hapjes en drankjes in Gasterij de Spiezz.

 6. 2

  Beeldentuin Witharen

  Een middag creatief doen en geïnspireerd worden door andermans kunst, dat kan bij Beeldentuin Witharen in Ommen. Wisselende exposities over de geschiedenis van het boerenerf en de bewoners, de prachtige omgeving, meubels van Louis van Vilsteren en keramiek van Thea Dijkema. Hier gaan je handen van kriebelen!

  Geopend van april t/m september op do t/m zo 10.00-17.00 uur. In oktober t/m maart op afspraak.

 7. 1

  Octo4kids in Ommen

  Octo en zijn vriendjes nemen je tijdens het spelen mee naar de onderwaterwereld! En heb je even geen zin meer om te rennen? Dan kun je ook even lekker gaan knutselen en bouwen. Heb je papa en mama meegenomen? Die kunnen dan lekker op terras een kop koffie drinken. Heb je honger na zo’n actieve dag? Neem dan even wat lekker uit de keuken!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen