Dagje uit met kinderen in het Vechtdal

Doe-tips

Wil je een leuk dagje uit met kinderen in Vechtdal Overijssel? Geen probleem! Het Vechtdal staat bekend als het grootste buitenspeelgebied van Nederland. Kinderen kunnen zich simpelweg niet vervelen. Hierbij een greep uit de leukste dagjes uit met kinderen in het Vechtdal.

 1. 17

  Heileuver Kaasboerderij

  Lekker! Een boterham met kaas. Maar waar komt die kaas eigenlijk vandaan? Heileuver Kaasboerderij vertelt je precies hoe hun kazen worden bereid en wat ze zo smakelijk maakt. Na afloop kan je in de boerderijwinkel volop lekkers inslaan.

 2. 16

  Stoetenslagh

  Vakantiepark Stoetenslagh bezoek je al voor 3 euro per persoon. In ruil daarvoor krijg je toegang tot de recreatieplas met drie bijzondere glijbanen, het zwembad en een indoor strand met tal van strandactiviteiten.

 3. 15

  Zandstuve

  Kindercamping Zandstuve is een prachtig en kindvriendelijk vakantieparadijs met binnen- en buitenspeeltuinen, een zwemparadijs en uitgebreid animatieprogramma. Activiteiten voor kinderen zijn onder andere musicals, theaterklas, duiken en een huifkartocht.

 4. 14

  Boerderij Roke’s Erf

  Maak kennis met het boerenleven tijdens een feestelijk bezoek aan Roke’s Erf! Speel in de stro-schuur, wandel het klompenpad dwars door de stallen, speel boerenbos-golf en verdwaal in het maisdoolhof!

 5. 13

  Rozemarrie

  De leukste aardbeienkweker uit het Vechtdal teelt niet alleen de heerlijkste aardbeien, maar je kan ze ook nog eens zelf plukken en eten op een versgebakken pannenkoek.

 6. 12

  Natuurcentrum De Koppel

  In Natuurcentrum De Koppel leer je van alles over de natuur. De vaste expositie vertelt je van alles over de natuur in het Vechtdal, terwijl wisselende exposities een specifiek onderwerp of water of natuur uitlichten. Verder is er een natuur-ontdekhoek waar je bijvoorbeeld een uilenbal kan pluizen en je kan de Koppeltuinen in waar alle landschappen uit de omgeving zijn aangelegd in één tuin.

 7. 11

  GeoRun The Signs

  Reserveer GeoRun The Signs bij Restaurant De Rheezerbelten. Op een stebike met GPS-systeem ga jij op zoek naar 11 coördinaten om als eerste te finishen! Deze sportieve uitdaging van negen kilometer is geschikt voor gezinnen met tieners.

 8. 10

  Attractiepark Slagharen

  Het bekendste attractiepark uit de omgeving biedt 30 attracties variërend van draaimolens tot achtbanen. Op warme dagen kan je ook terecht in het Waterpark Aqua Mexicana dat met tien glijbanen en talloze waterspeelplaatsen behoort tot de grootste waterpretpark van Nederland.

 9. 9

  Rederij Peters

  Jong en oud geniet van een rondvaart over De Vecht. Rederij Peters verzorgt sinds jaar en dag rondvaarten vanaf Ommen door het Vechtse landschap en biedt mogelijkheden om dit te combineren met de escaperoom of een funbike tour.

 10. 8

  Octo4Kids

  Nog een speelparadijs in het Vechtdal is Octo4Kids in Ommen. Stap in de onderzee-wereld en maak in deze indoor speelparadijs kennis met tal van oceaanvriendjes.

 11. 7

  Hiawatha Actief

  Hiawatha Actief is dé specialist voor uitjes met kinderen in het Vechtdal. Je kan er van alles ondernemen van een dagje kanoën of varen tot aan en zeskamp of soccergolf. Hiawatha Actief vind je Dalfsen en Zwolle.

 12. 6

  Beerze Bulten: Giga Konijnenhol

  Het Giga Konijnenhol van Beerze Bulten is een groots indoor speelparadijs waar kinderen urenlang kunnen klimmen, klauteren, glijden en knutselen, terwijl ouders in de lounge rusten met een kopje koffie.

 13. 5

  Boerderij Aan 't Zandeinde

  Geregeld krijgt Boerderij Aan ’t Zandeinde bezoek van kinderfeestjes, want deze zorgboerderij barst van de gezelligheid. Zo kan je op de varkenshouderij knuffelen met biggetjes, mag je er rondsnuffelen in het caviadorp en worden er verhalen opgehaald over het boerenleven.

 14. 4

  Wildwaterbaan Hardenberg

  De wildwaterbaan van Hardenberg is een uniek parcours van 140 lang met 10 obstructies, waar je in een kano doorheen slalomt. De wildwaterbaan is uniek in Nederland, omdat het de eerste baan is die gebruik maakt van het natuurlijke verval van de rivier. Pompen zijn niet nodig en daarom is een bezoek aan de Wildwaterbaan helemaal gratis.

 15. 3

  Escaperoom Vechtdal

  Het grootste vrachtschip op de Overijsselse Vecht krijgt een aanvaring en zal binnen een uur zinken. Kunnen jij en je vrienden ervoor zorgen dat de matrozen op tijd de dichtstbijzijnde haven bereiken? Ontrafel codes en puzzels, open sloten en vind oplossingen om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

  Of ga voor de combinatie van Expeditie Robinson en een Escape Room. Dat is Bush Battle Vechtdal! Samen met jouw team ga je de strijd aan tegen een ander team of tegen de beste tijd! Lukt het jullie om binnen 90 minuten de eindstreep te halen?

 16. 2

  Koesafari

  De bekendste tocht door het Vechtdal is de Koesafari van de Vechtdal Hoeve. Stap op de tractor van boerin Simone en kom alles te weten over Brandrode runderen en het boerenleven. Je kan de Koesafari uitbreiden met ‘Sloepje Varen, Koetje Kijken’ en een uur op sloepentocht richting het natuurgebied waar de Brandrode runderen staan.

 17. 1

  Bushcraft de Klashorst

  Camping de Klashorst organiseert bushcrafts voor kinderen en tieners. Tijdens een vier uur durende bushcraft leer je de belangrijkste onderdelen om te overleven. Hoe maak je vuur? Hoe maak je een shelter? En hoe maak je een lepel of touw middenin het bos? Jij weet hoe, na een bushcraft.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen