navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

De 6 leukste speelboerderijen

 • Leestijd 2
 • Gelezen 12754 keer

Er zijn maar weinig plekken zo leuk en leerzaam als de boerderij. Dat weten we in het Vechtdal maar al te goed en daarom hebben we een aantal boerderijen omgetoverd tot speelboerderijen.

Hier leer je alles over het reilen en zeilen van het boerderij leven, hoe de dieren verzorgt moeten worden en wanneer er wat geoogst kan worden. Maar… niet zonder dat je lekker in de hooiberg kunt klauteren, een ritje op de trekker mag maken en nog veel meer leerzaam leuks.

 1. 6

  RozemArrie

  RozemArrie combineert het leuke en leerzame van de boerderij met smakelijke aardbeien uit het Vechtdal. Je leert hier alles over het rode zoete fruit, mag uiteraard proeven en naar hartelust in het stro spelen. Kunnen ouders ondertussen genieten van de theespecialiteiten van RozemArrie’s Theeschenkerij.

 2. 5

  Roke's Erf

  Naast RozemArrie ligt het Roke’s Erf, waar je uren kunt dwalen in het maïsdoolhof, klompgolf kunt spelen in het boerenbos of een actief klompenpad dwars door de stallen, boerentuinen en het speels aangelegde boerenerf kunt maken. Activiteiten zijn voor jong en oud, gezinnen en groepen en we laten je ook graag wat van het Vechtdal proeven, wat dacht je van ons (h)eerlijke rundvlees?

 3. 4

  Aan 't Zandeinde

  Speelboerderij doet Aan ’t Zandeinde als naam tekort. Het is een Kijk-, Doe en Zorgboerderij waar je met al je zintuigen deel mag nemen aan het boerderijleven. Van biggetjes knuffelen tot de varkensschuur, maar ook het belevingsbos ontdekken is leuk en leerzaam voor alle leeftijden.

 4. 3

  Zandman Beerze

  Melkveebedrijf Zandman in Beerze wil iedereen graag op een leuke manier kennis laten maken met al het moois wat ze samen met haar koeien realiseren. Je kunt er een rondleiding krijgen, de boerderijwinkel bezoeken of je kennis bijspijkeren in het belevingscentrum. Vergeet niet de verse Beemster kaas te proeven!

 5. 2

  De Boer als Gastheer

  Meehelpen op de boerderij, dieren bespieden om te leren wat ze de hele dag doen, koeien kijken. Het kan allemaal in het Overijsselse Vechtdal, bij de Boer als Gastheer. Dit zijn tientallen verschillende boerenfamilies die hun boerderij voor het publiek open stellen. Sommigen organiseren speciale activiteiten, rondleidingen of laten je getuige zijn van bijzondere momenten zoals de geboorte van een kalfje.

 6. 1

  Kinderboerderij Ommen

  Kinderboerderij Ommen geeft kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan. Voor kinderen die thuis om de één of andere reden geen dieren kunnen houden is het een ideale plek om, onder begeleiding, met dieren vertrouwd te raken.

Wat vind je van dit artikel?