navigatie overslaan

Op en om het water

Spelen met Vechtdal Water

  • Leestijd 4
  • Gelezen 9343 keer

Het Vechtdal heeft heel veel water, zowel buiten als binnen. Perfect dus voor waterpret met de hele familie! Je kunt op de Vecht kanoën of een bootje huren. Maar deze wateractiviteiten zijn nét even anders.

Het Heuveltjesbosbad

Het Heuveltjesbosbad werd in 2015 uitgeroepen tot mooiste zwembad van Nederland. En daar zijn wij het roerend mee eens! Het buitenbad bestaat al sinds 1937 en ligt in de bossen van Balkbrug. Er zijn drie buitenbaden, een kinderbad, een familieglijbaan, springkussens en al het vermaak dat je je maar kan wensen. De kinderen vermaken zich er uitstekend terwijl ouders, vanaf het terras of met een boek op de ligweide, een oogje in het zeil houden.


Stoetenslagh

Vakantiepark Het Stoetenslagh is een paradijs voor waterliefhebbers Met een zwemvijver en strand met ligbedden, waterglijbanen en een overdekt binnenbad bij slecht weer. Er is zelfs een visvijver!


De Koppel aan de Vecht

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is ook Anjerpunt Hardenberg, met als thema water en natuur. Vanuit De Koppel heb je uitzicht op de Vecht, de stuw en het sluiskanaal met de sluis. In De Koppel vind je informatie over de natuur in het Vechtdal. Buiten kun je water in het Vechtdal beleven met het blote voetenpad. Kinderen kunnen zelf modder maken, waterdiertjes vangen of ontdekken hoe je een broodje kunt bakken in een vijver. Ga eens op pad met een kanospeurtocht of maak een watermolen. Er is bij De Koppel van alles te doen in, rond en met water.


Strandjes aan de Vecht

Je kunt niet alleen in of op de Vecht plezier hebben, er zijn ook genoeg strandjes langs de Vecht. Lekker om ’s avonds nog even te gaan liggen met een goed boek, of op zondag met de hele familie te genieten. Bijvoorbeeld bij Buitenplaats De Luwte.


Waterpark Ponypark City Aqua Mexicana

Wilde waterpret beleef je bij Aqua Mexicana. Een nieuw waterpark, geopend in 2015, in Mexicaanse stijl. Watervallen, palmbomen, je kunt het zo gek niet bedenken. 5200m2 waterpret binnen en buiten. Roetsj van de glijbaan, ren onder het watergordijn door of ga in de wildwaterbaan en ga met de hele familie nat.


Waterpret en speelplezier bij de Kleine Wolf

Het enorme zwemparadijs van de Kleine Wolf heeft een superlange glijbaan en heel veel kinderbaden. En je kunt er ook nog leuk overdekt spelen!


Zwemmen en spelen bij de Beerze Bulten

Spelen bij het Giga Konijnenhol is een echt avontuur. Je kunt naar beneden roetsjen in een tunnel van netten en spelen met giga grote ballen. Neem ook eens een plons in het overdekte subtropische zwembad met glijbanen. En nieuw in 2023: het Giga Spetterpark! In het spraypark vind je diverse sproeiers en waterspeeltoestellen, maar natuurlijk ook giga gave glijbanen.


Openluchtbad Olde Vechte

Als het echt mooi weer is lig je het liefste in dit mooie openluchtbad van Ommen. Het openluchtbad heeft een grote ligweide, speeltoestellen voor kleine kinderen en een volleybal- en voetbalveld.


Sahara

Hoewel je door de naam niet meteen aan water denkt, liggen er om de Hollandse woestijn in de natuurgebieden rond Ommen, bijzondere vennen, meren en vijvers. Het is allemaal voormalig landgoedbos, dat onder andere door water werd beschermd. Van de verhalen over de ijskelders krijg je wellicht de kriebels, maar als je langs de vennen loopt en je inbeeld hoe ridders hier langs galoppeerden, ben je dat zo vergeten!


Zwembandjes-vrij.…. op de Vechtvallei!

Heerlijk op vakantie en ondertussen in de ochtend zwemles krijgen op De Vechtvallei. Veel plezier hebben en intensief lessen in de zomervakantie! En als je er klaar voor bent, dan kan je gelijk afzwemmen!


Openluchtbad Dalfsen

Elk jaar is het genieten bij openluchtzwembad Gerner in Dalfsen of bij De Meule in Nieuwleusen. Neem een duik in het water, rust uit op het terras of val in slap op de zonneweide.

Vissen

Vissen? Ja, super avontuurlijk! Helemaal als je weet wat voor vis er allemaal in de Vecht zwemt, wel 17 verschillende soorten! Ook de meren zitten tjokvol vissen. Leuk en leerzaam. Je mag niet zomaar overal vissen, dus lees vooral even waar wel.


Nat worden was nog nooit zo leuk als op en in de wateren van het Vechtdal. Waar wacht je nog op?

Wat vind je van dit artikel?