7 keer spelen met Vechtdal Water

Op en om het water

Het Vechtdal heeft heel veel water, zowel buiten als binnen. Perfect dus voor waterpret met de hele familie! Je kunt op de Vecht kanoën of een bootje huren. Maar deze wateractiviteiten zijn nét even anders.

Het Heuveltjesbosbad

Het Heuveltjesbosbad werd in 2015 uitgeroepen tot mooiste zwembad van Nederland. En daar zijn wij het roerend mee eens! Het buitenbad bestaat al sinds 1937 en ligt in de bossen van Balkbrug. Er zijn drie buitenbaden, een kinderbad, een familieglijbaan, springkussens en al het vermaak dat je je maar kan wensen. De kinderen vermaken zich er uitstekend terwijl ouders, vanaf het terras of met een boek op de ligweide, een oogje in het zeil houden.


Stoetenslagh

Vakantiepark Het Stoetenslagh is een paradijs voor waterliefhebbers Met een strand, waterglijbanen, een overdekt binnenbad bij slecht weer en een visvijver!


De Koppel aan de Vecht

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is ook Anjerpunt Hardenberg, met als thema water en natuur. Vanuit De Koppel heb je uitzicht op de Vecht, de stuw en het sluiskanaal met de sluis. In De Koppel vind je informatie over de natuur in het Vechtdal. Buiten kun je water in het Vechtdal beleven met het blote voetenpad. Kinderen kunnen zelf modder maken, waterdiertjes vangen of ontdekken hoe je een broodje kunt bakken in een vijver. Ga eens op pad met een kanospeurtocht of maak een watermolen. Er is bij De Koppel van alles te doen in, rond en met water.


Strandjes aan de Vecht

Je kunt niet alleen in of op de Vecht plezier hebben, er zijn ook genoeg strandjes langs de Vecht. Lekker om ’s avonds nog even te gaan liggen met een goed boek, of op zondag met de hele familie te genieten.


Waterpark Ponypark City Aqua Mexicana

Wilde waterpret beleef je bij Aqua Mexicana. Een nieuw waterpark, geopend in 2015, in Mexicaanse stijl. Watervallen, palmbomen, je kunt het zo gek niet bedenken. 5200m2 waterpret binnen en buiten. Roetsj van de glijbaan, ren onder het watergordijn door of ga in de wildwaterbaan en ga met de hele familie nat.


Sahara

Hoewel je door de naam niet meteen aan water denkt, liggen er om de Hollandse woestijn in de natuurgebieden rond Ommen, bijzondere vennen, meren en vijvers. Het is allemaal voormalig landgoedbos, dat onder andere door water werd beschermd. Van de verhalen over de ijskelders krijg je wellicht de kriebels, maar als je langs de vennen loopt en je inbeeld hoe ridders hier langs galoppeerden, ben je dat zo vergeten!


Vissen

Vissen? Ja, super avontuurlijk! Helemaal als je weet wat voor vis er allemaal in de Vecht zwemt, wel 17 verschillende soorten! Ook de meren zitten tjokvol vissen. Leuk en leerzaam. Je mag niet zomaar overal vissen, dus lees vooral even waar wel.


Nat worden was nog nooit zo leuk als op en in de wateren van het Vechtdal. Waar wacht je nog op?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen