navigatie overslaan

Tips

4 kinderroutes in het Reestdal

 • Leestijd 2
 • Gelezen 5755 keer

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk of Bas de Das op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan.

 1. 4

  Zwarte mezenroute

  Kees de Zwarte Mees woont in de bossen van Staphorst en ontdekt graag samen met jou al spelend, speurend en wandelend de bossen. Neem ook vooral je ouders/verzorgers mee. Terwijl jij met het opdrachtenboekje van Kees op pad gaat, kunnen zij namelijk genieten van de schitterende natuur in het bos en er alles over lezen op de informatiebordjes die in het bos staan. Oja, vergeet niet om bij bordjes met de afbeelding van Kees de Zwarte Mees de opdrachten uit het boekje uit te voeren. De Zwarte Mezenroute start bij recreatieplas de Zwarte Dennen. Het opdrachtenboekje is voor € 1,95 te koop bij de Tourist Info's in het Vechtdal.

 2. 3

  Kidsroute ‘Op avontuur met Bas de Das’

  'Bas de Das' is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg het pad van Bas de Das en klim en klauter in groot vogelhuis.

 3. 2

  Kabouter-Trap Route

  Een makkie voor stoere kabouterKids! Wil je graag als KabouterKids op de pedalen en onderweg stoer gaan avonturen? Kies dan de Kabouter-Trap route, een makkie voor stoere kabouterkids!

 4. 1

  Boerderijenroute reestdal

  Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan.

  Dit is een mysterieus stukje natuur op de grens van Overijssel en Drenthe. Een gebied waar het riviertje de Reest zich al kronkelend een weg baant door een streek waarin bloemrijke weiden, houtwallen, oude boerderijen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Je krijgt tijdens de 4 km durende wandeling een aantal doe-opdrachten van meneer Beuk, terwijl er voor jouw ouders/verzorgers interessante achtergrond informatie over de boerderijen in de route staat beschreven.

  De boerderijenroute start bij Natuurinformatiecentrum De Wheem. Oud Avereest 22, Balkbrug. De route is voor € 2,95 te koop bij één van de Tourist Info's in het Vechtdal.

Wat vind je van dit artikel?