navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Vechtdal Ontdekkingsreis

  • Leestijd 2
  • Gelezen 1390 keer

Ga mee op ontdekkingsreis met professor Dianthus, botanicus van hobby en beroep, voor zijn onderzoek naar zelfverdedigingsplanten op zoek naar dat ene plantje in het Vechtdal... Wie hem daarbij wil helpen, kan vanaf de voorjaarsvakantie élke dag op pad met de Vechtdal Ontdekkingsreis van de Anjerpunten!

Bij elk Anjerpunt kan men het spelpakket kopen om met het hele gezin op stap te gaan. In het doosje is het belangrijkste item de routekaart. Voorop deze kaart staat de eerste QR code die je in een filmpje laat kennismaken met de professor, zijn zoektocht en de spelregels. Vanaf daar gaan de spelers op zoek naar de volgende codes, door aanwijzingen op de routekaart, QR codes en in de informatie in de online spelomgeving. Zo reis je spelenderwijs door het Vechtdal en krijg je veel informatie door teksten en luisterfragmenten van de professor. Het is uitgebreid dus goed voor meerdere dagen speelplezier. Bij elk Anjerpunt moet je de code kraken van de kluis. Dan verdien je een bloemblaadje van het zeldzame plantje. En inderdaad.... als je overal bent geweest vormen de vijf blaadjes samen de bloem. Missie geslaagd! Onderweg van het ene naar het andere Anjerpunt zijn er nog Expeditiepunten op de kaart, die thematisch aan de Anjerpunten verbonden zijn. Via het bezoeken van deze punten verzamel je letters die de naam van het plantje vormen.

omschrijving
omschrijving

De vijf Anjerpunten: het Vechtdal binnenstebuiten
Verspreid over het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. Vanuit deze Anjerpunten kun je het Vechtdal verkennen en beleven. Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap.

Wat vind je van dit artikel?