Lammetjesdag op de Lemelerberg

Natuurgeheimen

Wat is er nu leuker dan lammetjes kijken? Dat weten ze als geen ander bij Landschap Overijssel en daarom organiseren zij elk jaar Lammetjesdag. In dit artikel vertellen we je meer over de Lammetjesdag en wat je ervan mag verwachten op de Lemelerberg.

Wat is Lammetjesdag?

Aangezien er elk jaar heel wat lammetjes worden geboren, is er reden genoeg om feest te vieren. Dat feest wordt gevierd op de Lammetjesdag en iedereen is welkom om erbij te zijn. Kom naar de pasgeboren lammetjes kijken en doe mee aan de activiteiten!

Misschien wil je vooral knuffelen met de lammetjes, maar je mag vaak ook meehelpen met het verzorgen. Misschien worden er zelfs wel nieuwe lammetjes geboren op het moment dat jij langskomt bij Schaapskooi De Lemelerberg!

Naast verschillende kinderspelen zijn er wandelingen in de buurt van de schaapskooi die je kunt doen. En omdat het rond Pasen is, kun je vaak ook eieren zoeken.

Foto: Mark Zekhuis
Foto: Mark Zekhuis

Lammetjesdag 26 maart 2022 - Kom lammetjes aaien bij de schaapskooi

In de schaapskooi De Lemelerberg zijn de lammetjes geboren. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar heel veel. In 5 tijdvakken kun je ze komen bekijken maar meld je wel van te voren aan voor een tijdvak! Lammetjes aaien is een gezellig familie-uitje.

Aanmelden verplicht

Dit jaar kun je de lammetjes in tijdvakken komen bezoeken. Per tijdvak kunnen maximaal 100 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Meld je aan

Genoeg te doen op de Lemelerberg

Als je toch al op de Lemelerberg bent voor de Lammetjesdag, is het een kleine stap om er meteen een gezellig natuurdagje van te maken. Er is namelijk van alles te doen in dit natuurgebied. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen. En als je klaar bent met je route, geniet je relaxed na met een hapje en een drankje in het gelijknamige theehuis.

Wil je wat langer verblijven tussen de bloeiende heide? Kies dan eens voor een verblijf in de Lemelerberg Lodge. Dit is een historische accommodatie waar je écht de natuur kunt ervaren met al zijn stilte of juist met natuurgeluiden. Al bijna 100 jaar staat deze lodge midden op de Lemelerberg, zodat je al wandelend al snel de lammetjes tegenkomt en naar ze kunt kijken in hun natuurlijke omgeving.

Gun de kinderen hun avontuur!

Naast de Lammetjesdag biedt de Lemelerberg nog veel meer leuke uitjes. Zeker voor kinderen is hier van alles te beleven. Hier is de natuur nog echt verbonden met de vrijheid waar de kleintjes zo van houden. Dus gun ze hun avontuur en laat ze écht buitenspelen!

De mooiste avonturen beleven ze in het speelbos ‘Het Hol van de Leeuw’ bovenop de Lemelerberg. Slinger aan touwen. Spring van boom naar boom of verstop je in een boomhut. Moe geworden van al spelen in de speeltuin? Dan kun je heerlijk uitrusten in één van de hangmatten of lekker wat eten en drinken bij het naastgelegen theehuis. Dit speelbos is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

omschrijving
omschrijving

Loop ook zeker de kinderwandelroute ‘Spoor van de Leeuw’! Als echte spoorzoeker ga je op ontdekkingstocht om de onderdanen van koning Leeuw op de Lemelerberg te vinden. Deze 4 km lange wandelroute gaat over de heide en door het bos. Je komt langs een zwerfkei uit Scandinavië, de Dikke Steen, en wandelt heel spannend langs het ravijn. Langs de route vind je informatie over de dieren van de Lemelerberg.

Meer over Het hol van de Leeuw >

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen