Spetterende zomeractiviteiten tijdens Ommer Bissingh

De Ommer Bissingh is een zomer vol aantrekkelijke evenementen die je niet mag en wilt missen! Het knusse en gezellige stadscentrum van Ommen met gratis parkeerruimte, compleet winkel- en afwisselend horeca-aanbod is aantrekkelijk voor verblijfstoeristen en bewoners in de regio. Alle spetterende activiteiten tussen juli en half september op een rij:

Dinsdag 10 juli - Jaarmarkt Ommer Bissingh

Een jaarmarkt met een lange traditie, sinds 1557 wordt deze elke tweede dinsdag in juli gehouden in het centrum en is behalve sfeervol ook een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale ondernemers.

Woensdag 11 juli - Vechtdal College viert de zomer

Een buitengewone loopbeleving tijdens een Urban Run. Leerlingen van het Vechtdal College rennen door supermarkten en winkels onder begeleiding van gezellige live muziek en aanmoediging van het publiek.

Woensdag 18 juli - Sport - en Ondernemersdag

Onder het motto ’ondernemen is topsport’ laten ondernemers hun talenten zien tijdens het beachvolleybal en – voetbal, lasergamen en oudhollandse spelletjes. Ook zijn er demonstraties van sportclubs en geven ‘The Bluebettes’ een tribute tot he sixties.

Zaterdag 21 juli en 11 augustus - Mega Kofferbakverkoop

Tussen kunst en kliko, een leuke manier om huisraad en kleding van eigenaar te laten wisselen. De sfeer van onderhandelen en de gezellige marktdrukte maken het voor verkopende particulieren en dagjesmensen een leuk evenement.

Woensdag 25 juli - Landbouwdag

Dit is veel meer dan alleen een veekeuring en boerenmarkt. Tijdens de populaire fietsroute kun je een kijkje nemen bij boerenbedrijven langs de route.

Woensdag 1 augustus - Kidsdag en The Voice of Ommen

Behalve de RTL Telekids Disco Show, een braderie en vlooienmarkt en de finale van The Voice of Ommen wordt dit een gezellige Bissinghdag voor toeristen en bewoners in de regio.

Woensdag 8 augustus - Hanzedag

Tijdens deze oergezellige Hanzedag met ridderspelen, oude ambachten en historische muziek zijn er ook een Braderie en vlooienmarkt.

Woensdag 15 augustus - Kunstdag en Palingrokerij

Behalve leuke muziek, kunstmarkt, braderie en vlooienmarkt is er deze dag de lekkerste activiteit van de Bissinghdagen: de Palingrokerij. Maar liefst twintig hoog aangeschreven palingrokers strijden om de fel begeerde Bissinghlokaal.

Woensdag 22 augustus - Meer voor mannen

Een echte mannendag waarbij de pk’s en decibellen je om de oren zullen vliegen. Veel te zien voor mannen, maar ook voor vrouwen. Grote hamburgers, stoere bieren en koppige wijnen. Maar ook kingsize ijsco’s…ervaar het zelf!

Zaterdag 1 & zondag 2 september - Tweedaags Blaasorkestenfestival

Twee middagen vol vrolijke noten met maar liefst twaalf blaasorkesten. Elk orkest speelt ongeveer twintig minuten op elke plek en gewoon tussen het publiek, hetgeen een optimale sfeer oplevert.

Behalve (jaar)markt en braderie zijn er dus tal van activiteiten en wordt elke Bissinghdag een feestje op zichzelf. De Bissinghdagen worden standaard afgesloten met live muziek op één of meerdere podia in het centrum. Alle ins & outs zijn te vinden via Ommer Bissingh.