navigatie overslaan

Verrukkelijke recepten

Librije's heerlijke aspergesoep

  • Leestijd 1
  • Gelezen 4324 keer

Zodra het aspergeseizoen is, hebben wij een gerecht op de kaart met dit witte goud. Je kunt er fantastische bereidingen mee maken, zoals deze heerlijke aspergesoep (voor 4 personen). We hebben deze bereid op Koningsdag, toen de koninklijke familie een bezoek bracht aan Zwolle. Geniet ervan!

Jonnie & Thérèse Boer De Librije

Ingrediënten

  • 4 dl kippenbouillon
  • 4 dl water
  • 200 gr room
  • 200 gr aspergeschillen (ongeveer 10 asperges)
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/4 ui
  • 2 blaadjes laurier
  • Schil van 1 biologische citroen en citroensap
  • 20 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 2 hardgekookte eieren
  • 8 takjes peterselie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Rooster de ui in een droge pan, totdat deze goudbruin en glazig wordt. Meng de kippenbouillon, water en room. Zet dit op met de aspergeschillen, laurier, geroosterde ui, knoflook en citroenschil. Laat de bouillon een half uur trekken op laag vuur (let op: niet aan de kook).
  2. Kook de geschilde asperges in het vocht, totdat deze bijna beetgaar zijn en laat ze uitdampen en afkoelen op een plateau.
  3. Laat de boter smelten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe als de boter niet meer bruist en gaar de bloem ongeveer 10 minuten op laag vuur.
  4. Zet deze terug in de koelkast om af te koelen.
  5. Wanneer de asperges afgekoeld zijn, deze in kleineblokjes snijden als garnituur in de soep.
  6. Snij ook de eieren en de beenham in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  7. Zeef de bouillon en breng deze aan de kook. Los hier het afgekoelde mengsel van boter en bloem in op en kook dit ongeveer 10 minuten zachtjes door, tot er een mooi gebonden soep ontstaat. Breng deze eventueel op smaak met citroensap en zout.
  8. Vul de soepkommen met de garnituur en schenk hier de hete soep op.

Eet smakelijk.

Wat vind je van dit recept?